CHP'li Salıcı: Madem teftişe çıkıyorsun niye doğalgaza, elektriğe teftiş yapmıyorsun?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi. Salıcı konuşmasında "Sayın Erdoğan'a sorumuz: Elektrik, doğalgaz, akaryakıt da teftişe tabii tutulacak mı?" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) gündemiyle ilgili basın toplantısı gerçekleştirdi.

TÜİK'in rakamlarına göre dahi yüzde 50 olan enflasyonun ister istemez rakamlara yansıdığını aktaran Salıcı, "Madem teftişe çıkıyorsun niye doğal gaza, elektriğe teftiş yapmıyorsun? Sayın Erdoğan'a sorumuz: Elektrik, doğal gaz, akaryakıt da teftişe tabii tutulacak mı?" diye konuştu.

"EPDK sessiz kalıyor"

Gıda fiyatlarındaki artış nedeniyle KDV indiriminin yetmediğini ifade eden Salıcı, "Isınma, beslenme, sağlık, eğitim temel insan hakkı. Vatandaşlarımız temel insan haklarına erişmekte dahi sıkıntı yaşıyor. Vatandaşlar gelirinin yarısını kirayaya, diğer yarısını faturalara vermek zorunda kalıyor. Daha geçen yıllarda pandemide yalnız bırakılan esnaf bu defa faturalardan zor günler yaşıyor. İktidarın maliyet tabanında olmayan çözüm çabaları işe yaramıyor. Enerjide bütün bu konuştuklarımız yaşanırken EPDK sessiz kalıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Beşli çetenin aldığı döviz garantili ihaleleri Türk Lirası'na çevirelim"

Salıcı şöyle devam etti:

Herkes küpünü doldurmuş, iş külfete gelince bunu hep beraber sırtlanacakmışız. Üç bey yerden maaş alan saray çevresi, beşli çete önce bir bu külfeti sırtlasın. Beşli çetenin aldığı döviz garantili ihaleleri Türk Lirası'na çevirelim. Külfeti buradan sırtlanmaya başlayalım. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Erdoğan, 'Hepimiz aynı gemideyiz' diyor. Aynı gemide olmamıza rağmen gemide adalet yok. 

"Akbaşoğlu katıldığı programda inciler dizdi"

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Emin Akbaşoğlu'nun, Türkiye'deki hayat pahalılığından bahsederken Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerini örnek göstererek, yüzde 6-7 oranındaki enflasyonla 150 Euro'ya yapılan bir market alışverişinin, şimdi 750 Euro çıktığını iddia etmesine değinen Salıcı şöyle devam etti:

İktidar yaramazlık yapınca arkadaşlarını gammazlayan çocuklara döndü. Emin Akbaşoğlu katıldığı programda inciler dizdi. Üstün zekasından dolayı neden Adalet ve Kalkınma Partisi daha üst görev vermemiş.  Anlamıyoruz. Ekonomi yönetimi de bu kafada olduğu için Türkiye bu durumda. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU