Öztrak: Şimdi Erdoğan, 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' lafını ağzına almıyor, ne de olsa amaç hâsıl oldu

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Erdoğan, 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' dedi. Faizleri baskıyla indirdi. Doları kasten köpürttü. Enflasyonu azdırdı" diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrasında açıklama yaptı.

MYK gündeminin en önemli maddesinin ekomonmik kriz olduğunu kaydeden Öztrak, "Yurdumuzun dört bir yanından yükselen, işsizlik ve açlık feryatlarıydı. Erdoğan, müsebbibi olduğu ekonomik krizi, yalan rüzgârıyla savuşturabileceğini sanıyor. Ama bıçak kemiği deldi, geçti. Zamlar, işsizlik milletimizi eziyor. Milletin hali, mecali kalmadı. 'Açım', 'işsizim' feryatları, artık AK Parti toplantılarından yükseliyor. Yurttaşlarımızın ellerinde, bir canları kaldı. Onunla da Erdoğan'a ve Şahsım Hükümetine ihtarname çekiyor" diye konuştu.

"Millete IBAN numarası atıp para istedi"

Koronavirüs salgınında ABD'nin milli gelirinin yüzde 26'sını, Birleşik Krallık'ın milli gelirinin yüzde 19'unu, Almanya'nın milli gelirinin yüzde 15'ini, doğrudan gelir desteği olarak, vatandaşlarına dağıttığını kaydeden Öztrak, "Ama Erdoğan, bizim önerimizi dinlemedi. Onun yerine millete IBAN numarası atıp para istedi. Başka ülkeler gibi bütçeden destek vermek yerine, milli gelirimizin yüzde 10'u kadar, Millete kredi verdi" dedi.

"Doları kasten köpürttü. Enflasyonu azdırdı"

Yılbaşı gecesi yapılan zamları da eleştiren Öztrak şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yılbaşı gecesi yapılan zamlar, siyasi eşkıyalığın daniskasıdır. Yüzde 25 doğal gaz zammını, yüzde 127'ye varan fahiş elektrik zamlarını, akaryakıt zamlarını, zincir marketler yapmadı. Stokçular yapmadı. Dış güçler yapmadı. Üst akıl yapmadı. Bu zamları Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Erdoğan, 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' dedi. Faizleri baskıyla indirdi. Doları kasten köpürttü. Enflasyonu azdırdı. İpin ucunu elinden kaçırdı. 20 Aralık Finansal Kumpasıyla, kendi hatasının faturasını da millete kesti. Şimdi Erdoğan; 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' lafını, hiç ağzına almıyor. Ne de olsa, amaç hâsıl oldu. Türkiye'nin en acımasız servet transferini, bir gecede yaptı. Bu kumpasta, Merkez Bankası'nın arka kapısından satılan 9 milyar dolar, VİOP 'ta yapılanlar, elbette unutulmayacak. Bunların hesabı mutlaka sorulacak.

"Erdoğan, Menderes'in kesip attığı tırnak olamaz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini Adnan Menderes ile karşılaştırmasına da tepki gösteren Öztrak şöyle konuştu:

O Menderes ki, Kendisi Başbakanken, Ticarete atılmak isteyen oğluna, “Ticaret yaptığında alıp sattığın ben olurum. Ben Başbakan olduğum müddetçe, senin ticaret yapmana müsaade etmem” diyecek kadar, Hassas. Nüfuz ticaretine izin vermeyecek kadar, Ciddi bir devlet adamıydı.

Erdoğan ise, 'Tüccar siyaset yapacağız' diyerek, 2003'te göreve başlamıştı. Elindeki bir yüzükle yola çıkıp, Yolda, evlatlarının aldığı gemilere, 'Gemicik' dedi. Rüşvetten aklanmayan bakan müsveddelerini, bu ülkenin büyükelçisi yaptı. Bugün de Milletin vergileriyle yapılan ve bakılan saraylarda yaşıyor. Erdoğan; Menderes'le kendini kıyaslayarak, Rahmetli Menderese büyük ayıp etmiştir. Erdoğan, Menderes'in kesip attığı tırnak olamaz. 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU