Ev sinemasında bu hafta: Londra'nın yükselen yıldızı; Cruella

Mehmet Erduğan, Independent Türkçe için "Cruella" adlı filmi ve bu hafta çevrim içi platformlarda yayımlanacak diğer seçme filmler ile "Festival ajandası"nı yazdı

31 Mayıs akşamı yayımlanan genelgeyle normalleşme süreci kapsamında 1 Haziran'dan itibaren yüzde 50 kapasite kuralına uymak koşuluyla yeniden faaliyete geçebileceği belirtilen sinema salonları, İçişleri Bakanlığı'nca yayımlanan ve içerisinde "Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda" ibaresinin yer aldığı ek genelgeyle 1 Temmuz'a kadar kapalı kalmasına karar verilince yeniden büyük ekranda film seyredecek olma sevincimiz bir süre daha askıda kaldı.

Hal böyle olunca vizyon yüzü görme ihtimali azalan ya da gösterim takvimi belli olmayan yapımları çevrim içi dijital platformlar üzerinden takip ederek sinemadan önce seyretmek artık bu yöndeki kültürel etkinliklerimiz için olağan bir rutin oldu.

İlerleyen süreçte tekrar karar değişir mi, sinemalar söylenen takvimde açılır mı bilmiyorum ama şimdilik 2 Temmuz'da gösterime girmesi beklenen Cruella adlı filmi seyretmek için ben sinemaların açılmasını bekleyemedim, ama sinemada gösterime girerse bir kez de sinemada seyretmek isterim.


Londra'nın yükselen yıldızı; Cruella

Yönetmen: Craig Gillespie / Oyuncular: Emma Stone, Emma Thompson, Joel Fry, Paul Walter Hauser, John McCrea, Emily Beecham, Mark Strong, Kayvan Novak, Kirby Howell-Baptiste, Jamie Demetriou, Niamh Lynch, Andrew Leung, Ed Birch, Dylan Lowe, Paul Bazely, Abraham Popoola, Leo Bill, Ninette Finch, Sarah Crowden, Harrison Willmott, Jack Barry, Asmara Gabrielle, Tom Turner, Thomas Padden, Carl Rice, Chris Ryman, Javone Prince, Hannah Stokely, Haruka Abe, Steve Edge, Richard David-Caine, Waleed Akhtar, Janet Henfrey, Elizabeth Marcano-Mortlock, Camilla Roholm, Joey Akubeze, Linette Beaumont, Conor Moloney, Robert Cawsey, Ed Kear, Sid Sagar, Jacqueline Chan, Hermione Gulliford, Surinder Duhra, Peter Singh, Geoffrey Burton, Helena Dowling, Paul Chowdhry, Tim Steed, John Mackay, Nathan Amzi, Trevor Laird, Joshua Hill, Michelle Greenidge, Jane How, Angela Sims, Tipper Seifert-Cleveland, Maeve Chadwick, Nell Chadwick, Billie Gadsdon, Ziggy Gardner, Joseph MacDonald, Florisa Kamara, Bobby, Quince, Cooper, Gizmo, Alfie, Bluebell, Nala, Dane, Dixie, Mozart, Amber, Siren, Captain, Patch, Willow, Marley, Parker, Ralph, Roscoe Burr / Süre: 134 dakika
 

 

Size bir şey itiraf edeyim mi; hemen hemen her gün en az bir film seyretmeme rağmen derya deniz sinema dünyasında hala seyretmediğim o kadar çok film var ki bir sohbet esnasında sözü açılsa, bir fikrim olmadığı için hem ben utanırım hem de siz şaşırırsınız.
 


Ama sinemanın üretim anlamında en düşük olduğu yıllarda bile o kadar çok film çekiliyor ve izleyicinin karşısına çıkıyor ki bunların hepsini seyretmeye çalışmak için gerçekten uzun bir vakit ve ömür gerekiyor.
 


Gelgelelim şimdi neden bu konuyu açtım size söyleyeyim; mayıs ayının son haftasında Disney, Cruella adlı son filmini sinemalarda gösterime sokmakla birlikte eş zamanlı olarak Disney+'da Premier Erişim'e sununca film de haliyle hemen internetteki malum ortamlarca havada kapıldı.

Ben de yeni bir şeyler seyretme arayışındayken önüme bu film düşünce oturup seyredeyim dedim.
 


Diyeceğim şu ki Disney tarihinin en gelişmiş karakterlerinden biri değilse de çoğu insanın muhtemelen, kendine bir palto yapmak için Dalmaçyalı'ların derisini yüzen Cruella'nın ne olduğu konusunda sağlam bir anlayışa sahip olduğu günümüzde filmin türü ve Emma Stone'nun başrolünü üstlenmiş olması dışında hiçbir fikre sahip olmadığım, izlerken Ocean's serisinden esinlenilmiş hissini bende uyandıran ve kesinlikle devamının geleceğini düşündüğüm bu filmin en sonundaki bitiş sahnesini gördükten sonra içimden "Acaba sonraki bölümlerinde, 101 Dalmaçyalı adlı filme mi bağlayacaklar?" diye geçirdiğim aklıma gelince kendimden utandım.

Çünkü filmin zaten baştan sona bununla ilgili olduğunu sonradan anladım…
 

 

Bir gün tek başına

Velhasıl, aslında o sırada bir komedi filmi seyretme konusunda istekli olmadığım için eğer sıkılırsam başka bir şeyler ararım diyerek seyretmeye başladığım film on beş dakika içinde bir anda ilgimi cezbetti ve beni içine çekti.

"Dünya bir gaz ve toz bulutuydu…" şeklindeki bir girizgahla başlayan ve kahramanın anne karnından dünyaya merhaba dediği bir hayat hikayesiyle seyirciyi karşılayan film neyse ki bu girişi fazlaca uzatmadan yaklaşık beş dakika içinde hızlıca kahramanın çocukluğuyla ilgili şeyleri zihnime yerleştirdi ve su gibi akıp giderek yoluna devam etti.
 


Başlangıç hikayesinin devamında (bundan sonrası benim gibi bu öyküye yabancı olanlar için bazı spoiler detaylar içerir) birçok Disney hikayesinde olduğu gibi doğar doğmaz insanlara saçındaki farklılıkla bir mesaj veren Estella, ilerleyen yaşlarında kendisiyle alay edenlerle ettiği kavgalar sonunda okuldan atılır.

Yeni bir başlangıç ve hayat için annesiyle birlikte Londra'ya gitmek için yollara düştüğü sırada çok sevdiği annesinin ölümüne tanık olur.
 


Hatta bu olay sonucu yetim kana Estella, annesinin bu trajik ölümünden kendisini sorumlu tutar, yola çıkma amaçlarını gerçekleştirmek için bir şekilde koşulları zorlayarak Londra'ya bir başına adım atar, sonrasında da Estella'nın sürükleyici hikayesi başlar.
 

 

Yeni bir aile, yeni bir başlangıç

Londra'ya gittiğinde, annesiyle birlikte çay içmeyi planladığı çeşmenin başında uyuya kalan Estella, gözlerini açtığında kendisiyle yaşıt iki yankesici çocukla karşılaşır.
 


Ortalıkta dolaşan polislere yakalanmaktansa hiç bilmediği bu şehirde yapacağı en iyi şeyin çeşme başında tanıştığı bu çocukları takip etmek olacağına karar vererek peşi sıra iz sürerek onların arasına karışır.
 


Terkedilmiş bir binada yıllarca birlikte yaşayan ve hırsızlık yaparak kendilerini geçindiren bu üçlü, Estella'nın giyim konusunda harika tasarım becerileri sayesinde kılıktan kılığa girdikleri kostümlerle hırsızlık yapma konusu onlar açısından farklı bir boyut kazanır.
 


Fakat Estella'nın yeteneğini fark eden ve onun hayallerinin çok başka olduğunu bilen Jasper, en son doğum gününde Estella'ya bir sürpriz yaparak ona Londra'nın en seçkin insanlarının alışveriş için gittiği Liberty mağazasında -tabii ki hileyle- bir iş ayarlar.

Bu lüks mağazada -hayalini kurduğu bir şekilde olmasa da- işe başlayan Estella'nın hayatında taşlar bir kez daha yerinden oynar.
 

 

Bir intikam hiç bu kadar kreatif ve şık görünmemişti

Estella, Liberty adlı bu lüks mağazada hayalindeki işi yapma konusunda çabalarken kendini kapı önünde bulma noktasına geldiği sırada, Londra moda dünyasının en önemli ismi Barones von Hellman'ın dikkatini çeker ve yerel moda endüstrisine yön veren kendi atölyesinde işe başlamak istiyorsa verdiği adrese gelmesini söyler.
 


Yıllardır hayalini kurduğu bu büyük fırsatı kaçırmamak için ilk fırsatta atölyeye gider ve gittiği gibi de işin başına geçer.

Kendini beğenmiş iflah olmaz bir narsist olan Barones'i otaya koyduğu çalışmalarıyla şaşırtmayan Estella patronunun güvenini kazanıp tasarım ekibinin değerli bir üyesi olduktan sonra Barones'in asistanlığına terfi eder.
 


Ancak Estella kendisi için bir akıl hocası olarak gördüğü Barones'in annesinin trajik ölümüyle doğrudan bir bağlantısı olduğunu keşfedince altüst olur.

Barones'in bu ölümden sorumlu olduğu gerçeğini öğrenince Estella'nın daha fazla bastıramadığı intikam ve adalet arzusuyla birlikte bu yeni dünyadaki mevcudiyeti başka bir şekilde varlık kazanır.
 


Böylelikle her iyiliğin içinde bir kötülük her kötülüğün içinde bir iyilik vardır sözünün vücut bulmuş bir hali olarak Estella'nın içinde saklı olan Cruella canlanınca, haksızlığa uğrayan ve hayatını mahveden bu kadından intikam almak isteyen bu yetim kız Barones'i yerinden etmeye niyetli gelecek vadeden bir moda yıldızı olarak ortaya çıkar.
 


Ve sonrasında sevimli ve bohem bir asi olan Estella; 1970'lerin Londra'sında şık, küstah ve bir o kadar da eğlenceli gotik bir kraliçeye dönüştüğü bu karanlık ama eğlence dolu rekabette Cruella'nın intikamını almasına yardımcı olmak için her şeye katlanan suç ortakları Horace ve Jasper, sırdaşı Artie ve dedikodu yazarı olan eski okul arkadaşı Anita Darling ile birlikte soygunlar, sosyetik balolar ve entrikalar içinde buz gibi bir kötülüğe karşı zorlu bir mücadele verir.
 

 

Son olarak

Bu filmi izlemeden önce geçmişte birçok kez beyaz perdeye ve televizyona uyarlanan 101 Dalmaçyalı filmlerini izlemek isteyebilirsiniz, ancak aynı zamanda bu filmlerden bağımsız olarak Cruella ile birlikte hikâyeye benim gibi yeni bir başlangıç da yapabilirsiniz.
 


Bir zamanlar sevimli, kahraman Dalmaçyalı'ların yer aldığı ama şimdi onların düşmanlarına odaklanarak zamanımız hakkında yeni bir şeyler söyleyen bu eski hikâyenin karanlık tarafını da besleyen fantastik performanslar, mükemmel mekanlar ve göz kamaştıran kıyafetlerle göz dolduran Cruella'yı izlemek benim için çok eğlenceliydi.
 


Bu filme gerçek havasını veren muhteşem saç, makyaj ve modadan bahsetmeden Cruella'dan bahsetmek zor; Jenny Beavan bu film için kostüm tasarımına öncülük etmiş ve Cruella ve Barones'e bakışı kesinlikle ödüllere layık olmuş.
Nadia Stacey de saç ve makyaj tasarımına katkıda bulunmuş ve özellikle Cruella'ya inanılmaz derecede cesur bir görünüm kazandırmış.
 


Fiona Crombie'nin yapım tasarımını da göz ardı edemeyiz; bir süre için her şey durağan gidiyormuş gibi görünse de kaçınılmaz düello başladığında Emma Stone'nun performansı yüksek vitese geçmesi, setleri, gösterişli parti sahneleri gerçekten de nefes kesiciydi.
 


Tüm bunların bir araya gelmesiyle Cruella, muhtemelen yeni dönem canlı aksiyon Disney filmleri arasında en güçlü ve dikkat çeken yapımlardan biri olarak uzun süre parlayacak.
 


Yol boyunca sizi eğlendirecek çok sayıda komik sahne, iyi müzik ve çok sayıda sıçramasıyla hem genç hem de yetişkin izleyicilere hitap eden eğlenceli bir Disney filmi izlemek isterseniz Cruella'yı ıskalamayın derim.

 

Haftanın diğer filmleri

Awake

Yönetmen: Mark Raso / Oyuncular: Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez, Ariana Greenblatt, Frances Fisher, Barry Pepper, Finn Jones, Gil Bellows, Shamier Anderson, Sebastian Pigott, Sergio Di Zio, Lucius Hoyos, Alex House, Julia Dyan, Trevor Hayes, Michael Hough, Shawn Ahmed, Katerina Taxia, Helen Hayden, Jim Carey, Robert Bazzocchi, Julia Chantrey, Martha Girvin, Chai Valladares, Elias Edraki, Liz Adjei, Greg White, Meaghan O'Connor, Richard Cunningham / Süre: 96 dakika
 

 

Kafa karışıklığı, halüsinasyon görme ve histeri içinde sağlıklı bir şekilde bir gizemi çözmek mümkün olabilir mi?


Bana ilk anda kısmen, Lost ekibinin 2009-2010 yılında tek sezon olarak çektiği FlashForward adlı diziyi hatırlatan ve Netflix'in Dramatik Bilim Kurgu Filmleri kategorisinde 9 Haziran'da gösterime girmesi beklenen Awake adlı bu gerilim filminde; tüm dünyayı altüst eden küresel bir felaketin ardından insanlık uyuma becerisini kaybettiğinde sorunlu bir eski asker hem toplum hem de kendi zihni kaosa sürüklenirken ailesini kurtarmak için zamanla yarışır.

Tüm elektronik cihazları yok eden ve insanlığın uyuma yeteneğini kaybetmesine yol açan gizemli bu küresel olayın ardından kaos patlak verir ve sorunlu bir geçmişi olan Jill, kızı sayesinde tedavinin anahtarını elinde bulunduran tek kişidir.

Genç kadın, bu süre içinde dünyayı kurtarmaya çalışırken, kendi akıl sağlığını kaybetme ihtimaliyle karşı karşıya kalır ancak acaba Jill kendi aklını yitirmeden önce kızını güvenli şekilde teslim edip dünyayı kurtarmayı başarabilecek midir?

 

Barb ve Star Tatilde

Yönetmen: Josh Greenbaum / Oyuncular: Reyn Doi, Adrian Makala, Patrick Bristow, Jamie Dornan, Kristen Wiig, Annie Mumolo, Jordan Black, Rachel Ramras, Ian Gomez, Wendi McLendon-Covey, Vanessa Bayer, Fortune Feimster, Phyllis Smith, Rose Abdoo, Sergio Rogalto, Natasha Esca, Michael Hitchcock, Yennefer Giovanni, Samantha Beltrán, Carlos Bono, Marisol Gasé, Santiago Vázquez, Rodrigo Santacruz, Sofia Tennenbaum, Narjara Fuentes Alfonso, Kerry Ardra, Ariane Price, Alan Rubén Ramírez Gaytán, Andres Dardon, Gerry Bednob, Ernesto Godoy, Mark Jonathan Davis, Kwame Patterson, Amy Keys, Damon Wayans Jr., Nevada Arnold, Mike Miller, Elizabeth Kelly, Jayde Martinez, Arina Gancicova, Hank Rogerson, Karen Maruyama, Avi Rothman, Andy Garcia, Josh Robert Thompson, David A. Nelson, Shannon Shea, Shantira Jackson, Carl Mergenthaler, Emilia Garcia, Reba McEntire, April Wilson, Tom Lenk, Paulina Washington / Süre: 107 dakika
 

 

Siz de yazsam roman hatta film olur dediğiniz hayatınızın -ya da belki fantezilerinizin- fragmanını zihninde izleyenlerden misiniz?


beIN CONNECT'in Komedi kuşağında bu hafta gösterime giren Barb and Star Go to Vista Del Mar adlı bu filmde; tatile gitmek için küçük kasabalarından ilk kez ayrılan iki arkadaş, çok geçmeden kendilerini macera, aşk ve kötü bir adamın planlarına karışmış halde bulurlar.

Orta Amerika'da, Midwestern adındaki küçük bir kasabada yaşayan, çocukluktan beri her şeyi birlikte yapmaya alışmış olan ve birbirleriyle çok iyi anlaşan Barb ve Star adlı iki arkadaş artık hayatlarında bir değişiklik yapmaları gerektiğine karar verip bir tatile çıkarlar.

Sakin geçmesini planladıkları bu tatil yolculuğunda Florida'ya yapacakları ziyaret sırasında çılgınca deneyimler yaşayıp, unutamayacakları anılar kazanırlar.

 

Bir Yılda Yaşam

Yönetmen: Mitja Okorn / Oyuncular: Jaden Smith, Cara Delevingne, Cuba Gooding Jr., Chris D'Elia, JT Neal, Stony Blyden, Peter MacNeill, RZA, Nia Long, Michelle Giroux, Brian Frank, Pedro Miguel Arce, Marty Adams, Elie Gemael, Carlos Albornoz, Jim Annan, Leah Doz, Michael A. Miranda, Big Sean, Samantha Helt, Harper Gunn, Karen P. Brown, Leanne Poirier Greenfield, Michal Grzejszczak, Michael Boisvert, Misha Rasaiah, Masini McDermott, Luc Trottier, Hazel Gorin, Joan Massiah, Chuey Martinez, Gita Galadauskaite, Kishan Kumar Jha, Heidi Matijevic, Mercedesz Meszaros, Dahol Otoide / Süre: 107 dakika
 

 

Bazı şeyleri kabul etmek ve her şey normalmiş gibi sürdürmek her zaman göründüğü gibi kolay olmayabilir ama yine de anı doyasıya yaşamak ve her anın tadını çıkarmak gerekir…


Tivibu'nun SinemaTV kanalında, dram kuşağında bu hafta gösterime giren ve televizyonda ilk kez ekranlara gelen Life in a Year adlı bu romantik film; Daryn isimli on yedi yaşındaki bir gencin dondurma dükkânında tanışıp âşık olduğu kızın hasta olduğunu ve bir senelik ömrü kaldığını öğrenmesinin ardından o kalan bir yıla bir hayat sığdırma çabasını konu ediniyor.

Kız arkadaşının hastaneye kaldırılmasından sonra ne olduğunu öğrenmeye çalışan genç onun öleceğini öğrenir.
Sonrasında ise bunu bildiğini belli etmemeye çalışarak kız arkadaşının kalan ömründe ona çok güzel günler geçirtmeye çalışır.

 

Gezegenimizin Kritik Eşikleri

Yönetmen: Jon Clay / Oyuncular: Johan Rockström / Süre: 73 dakika
 

 

Bilim gayet açık bir şekilde, son otuz yıldır bize bir şey anlatıyor, buna rağmen hala doğru yönde ilerlemiyoruz…


Netflix'in Belgesel Filmler kategorisinde bu hafta gösterime giren Breaking Boundaries: The Science of Our Planet adlı bu filmde; David Attenborough ve bilim insanı Johan Rockström, Dünya'nın biyolojik çeşitliliğinin nasıl çöktüğünü ve bu krizin çok geç olmadan nasıl atlatılabileceğini anlatıyor.

Bu etkileyici yapımda, anlatısının altında yatan bilimsel gerçekler izleyiciye ayrıntılarıyla açıklanıyor ve izleyicileri yalnızca dünyanın dengesi için değil, insanlığın geleceği için de aşmamamız gereken eşiklerin keşfedildiği bir yolculuğa çıkarıyor.

Zamanımızın en önemli bilimsel keşfinin öyküsünün anlatıldığı yapım, medeniyetin doğuşundan bu yana geçen 10.000 yıldır insanlığın Dünya'yı dengede tutan sınırları nasıl zorladığını gözler önüne seriyor.

Belgesel, uygulayabileceğimiz ve Dünya'nın yaşam destek sistemlerini korumak istiyorsak hemen şimdi uygulamamız gereken çözümler de sunuyor.

 

Kandasamys ile Seyahat

Yönetmen: Jayan Moodley / Oyuncular: Mariam Bassa, Maeshni Naicker, Jailoshini Naidoo, Koobeshan Naidoo, Ugan Naidoo, Mishqah Parthiephal, Madhushan Sing / Süre: 93 dakika
 

 

Çiftlerin birbirini yeniden tanıyacağı ve bilmedikleri özellikleriyle tanışacağı çılgın bir seyahat…


Netflix'in Güney Afrika Yapımları kategorisinde bu hafta gösterime giren Trippin' with the Kandasamysadlı adlı film ile Jayan Moodley, yönetmenliğini üstlendiği çok beğenilen Kandasamys serisinin üçüncü bölümüyle geri dönüyor.
Bu filmde ise sıkı dostlar Shanti ve Jennifer artık eltidir ve ikili evliliklerini canlandırmak için bir çiftler kaçamağı planlasa da bu tatilde onları çeşitli sürprizler beklemektedir.

 

Kedi Aşkına

Yönetmen: Mark Verkerk / Oyuncular: Abatutu, Nicolette Kluijver, Milouska Meulens / Süre: 60 dakika
 

 

Netflix'in Hollanda Yapımı Belgesel Filmler kuşağında bu hafta gösterime giren Kitty Love: An Homage to Cats (Poeslief) adlı bu filmde; Hollanda'nın en ünlü kedisi Abatutu'nun sunduğu sevimli bir derleme ile amatör videolardan oluşan bir koleksiyonla kedilerin en tatlı ve en oyuncu hâlleri sergileniyor.

Etraftaki kedilerin ünlü olma hayallerinden yola çıkan Abatutu sadece en iyi oyuncular ünlü olsun diye kendi ajansını kuruyor ve erkek-dişi tüm kedilerden kendisine kısa bir video göndermelerini istiyor.

Böylelikle film; Abatutu gibi ünlü bir film yıldızı olmak isteyen bir sürü kedinin hayatlarından heyecan verici, komik, hüzünlü ya da dokunaklı anların olduğu videolar ile bu kedilerin yaşamı keyifli bir şekilde gözler önüne seriyor.

 

Oslo

Yönetmen: Bartlett Sher / Oyuncular: Ruth Wilson, David Olah, Sam Goldin, Andrew Scott, Karel Dobrý, Tobias Zilliacus, Itzik Cohen, Salim Dau, Doval'e Glickman, Waleed Zuaiter, Zdenek Pecha, Geraldine Alexander, Joachim Paul Assböck, Rotem Keinan, Jeff Wilbusch, Rostislav Novák Jr., Marian Mitas, Igal Naor, Sasson Gabay, Zdenka Volencová, Jana Plodková, Sam Feuer, Adam Vacula / Süre: 118 dakika
 

 

Yatıştırılamayan ebedi düşmanlıklar, perde arkası görüşmeler ve Oslo Antlaşması…


beIN CONNECT'in Dramalar kuşağında bu hafta gösterime giren ve aynı adlı Tony ödüllü bir oyundan uyarlan Oslo adlı bu film; 1993 Oslo Barış Anlaşması sırasında amansız düşmanlar arasında geçen gerçek müzakerelerin hikayesini merkeze alıyor.

Oslo Barış Anlaşması bilindiği üzere hem İsrail hem de Filistin temsilcilerinin ilk defa üst düzeyde bir araya geldikleri ve yüz yüze bir barış sonucuna varmaya çalıştıkları ilk barış antlaşmasıdır.

Antlaşma Oslo'da yani Norveç'in başkentinde 20 Ağustos 1993 tarihinde sonuçlanmıştır.

Sonrasında ise Yaser Arafat ve İzak Rabin, 1993 yılının Eylül ayında Washington'da resmen bu anlaşmayı halka açık bir şekilde ve bir tören eşliğinde imzalamışlardır.

Bu anlaşma ile her iki taraf arasında uzun zamandır devam eden çatışmaların tamamen son bulması ve ortak bir barış kuralı konması ve gelecekte olan ilişkilerin de devam etmesi sağlanmak istenmiştir.

Fakat işin arka boyutunda, tüm bu sonuçlar elde edilmeden önce anlaşmanın imzalanması ve bu iki önemli devlet adamını bir araya gelmesi için uğraşan ve her iki halkın da refahı için çalışan sadece bir avuç insan vardır.

Norveç, Filistin ve İsrailli bu bir avuç insan aralarındaki yüzyıllardır süren düşmanlıkları bir kenara bırakmak, sürekli olarak gizli görüşmeler yapmak ve birçok şeyi de bir sır olarak saklamak zorunda kalmışlardır.

İsrail ve Filistin liderlerinin Norveç'te tarihte ilk kez yüz yüze görüştüğü böylesi tarihi bir anda yapılan bu görüşmelerin, iki ülke arasındaki çatışmaları sonlandırabileceği düşünülür, ancak bu durum düşünüldüğü gibi ilerlemez ve İsrail'in anlaşma dışına çıkan hareketleri sonucunda Filistin anlaşmayı feshettiğini duyurur.

Film her ne kadar Oslo Barış Antlaşmasını konu alsa da filmin asıl içeriğini, bu antlaşmayı mümkün kılan insanlar ve bu insanların hem iç hem de dış dünyaları oluşturuyor.

Bu sürecin arka planında kalan olayları ele alan filmde, dindirilemeyen ebedi düşmanlıklar, gizli görüşmeler ve Oslo Antlaşması'nın gerçekleşmesini sağlayan gizli fakat birbirlerine derinden bağlı birkaç Norveçli, İsrailli ve Filistinli kahramanların öyküsü anlatılıyor.

 

Tatlı & Ekşi

Yönetmen: Kae-Byeok Lee / Oyuncular: Jang Ki-yong, Chae Soo-bin, Krystal Jung, Shin Joon-hang, Park Chul-min, Yeo Min-joo, Park Ji-hoon, Yoon Byung-hee, Lee Kyung-young, Yoo Sun, Choi-hyeong, Kim Mi-hye / Süre: 101 dakika
 

 

Aşk ne zaman tükenir? İşler zorlaştı mı? Eğer zorlaştıysa işte bu sevgidir…


Netflix'in Kitaplardan Uyarlanan Kore Yapımı Romantik Komediler kategorisinde bu hafta gösterime giren Sweet & Sour adlı bu filmde; gerçek hayatın getirdiği fırsatlarla ve zorluklarla karşı karşıya olan bir çift, uzun mesafeli ilişkilerini yürütmeye çalışmanın iniş ve çıkışlarıyla baş eder.

Lee Jang-hyeok, Hepatit B nedeniyle hastaneye kaldırıldığında çalışkan bir hemşire olan Jung Da-eun'a âşık olur.
Ailesi ve arkadaşları tarafından dışlanan Da-eun, Lee için bir kurtarıcı olduğunu kanıtlar ve onun için kimsenin yapmayacağı şeyler yapmaya başlar, haliyle ilişkileri duygusal açıdan gelişir.

Lee ilerleyen süreçte büyük bir organizasyonda harika bir iş bulduğunda, hayatının da artık değiştiğini düşünür, ancak orada aynı bölümün yeni bir üyesi olan Han Bo-yeong ile tanışır; Bo-yeong, yeni işinde yükselmek için ne gerekiyorsa yapabilen alıngan bir kadındır.

Bundan sonra işler her zaman aynı gitmez ve Lee'nin zorlu çalışma programı ve çok seyahat etmesi gerektiği gerçeği ilişkisini zorlar.

Öte yandan, Bo-yeong ile farklı projelerde başarılı bir şekilde çalışmak ikisi arasındaki ilişkiyi de güçlendirmeye başlar.
Lee Jang-hyeok'un kişisel ve profesyonel yaşamında karşılaştığı çeşitli durumlar, iş hayatını daha iyi hale getirmek için çalışırken hayatla ilgili bazı değerli dersler almasını sağlar.

Bu tatlı ve ekşi anlar, sürdürdüğü ilişkilerinin ve hayatının da yapı taşları haline gelir.

 

Trajik Orman

Yönetmen: Yulene Olaizola / Oyuncular: Indira Rubie Andrewin, Gilberto Barraza, Mariano Tun Xool, Eligio Meléndez, Gabino Rodríguez, Shantai Obispo, Cornelius McLaren, Gildon Roland, Dale Carley, Ian Flowers, José Alfredo González Dzul, Antonio Tun Xool, Eliseo Mancilla, Marcelino Cobá Flota, Mario Canché / Süre: 96 dakika
 

 

Ormanın gizemlerini anlamadığın için senin adına üzülüyorum…


2020'de Viyana ve Venedik film festivallerinde ödüller kazanan ve Netflix'in Meksika Yapımı Bağımsız Filmler kategorisinde 9 Haziran'da gösterime girmesi beklenen Tragic Jungle adlı bu tüyler ürperten filmde; görücü usulü evlilikten kaçan bir kadın, Maya ormanının derinliklerine sığınır.

Bu el değmemiş doğada insan ile doğaüstü varlıklar iç içe geçmektedir.

1920'de, Meksika ve Belize arasındaki sınırda, Meksikalı bir grup sakız işçisinin yolu, efsanelerle dolu kanunsuz bir bölge olan Maya ormanının derinliklerinde Agnes adlı bu kadın ile kesişir.

Bu gizemli ve genç Belizeli kadının varlığı, işçilerin fantezilerini ve arzularını uyandırarak erkekler arasında gerginliğe neden olur.

Yeni bir enerjiyle dolan bu işçiler, ormanın ortasında gizlenen efsanevi varlık Xtabay'ı uyandırdıklarını bilmeksizin kaderleriyle yüz yüz gelir.

 

Xtremo

Yönetmen: Daniel Benmayor / Oyuncular: Óscar Jaenada, Sergio Peris-Mencheta, Óscar Casas, Andrea Duro, Luis Zahera, Juan Diego, Nao Albet, Teo García, Isa Montalbán, Cesar Bandera, Jose Álvarez-Boze, Iván Valentín / Süre: 111 dakika
 

 

Artık başka seçenekleri düşünmenin vakti geldi…


Eski bir kiralık katil olan Max, kardeşi Lucero'nun ihanetine uğrar.

Lucero'nun babasının ve oğlunu öldürmesinin üzerinden geçen iki yılın ardından Max, artık intikam almak için harekete geçer.

Netflix'in İspanya Yapımı Aksiyon ve Macera Filmleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Xtremo adlı bu yüksek tempolu ve aksiyon dolu gerilimde; emekli bir tetikçi, yanına kız kardeşini ve sorunlu bir genci de alarak ölüm saçan üvey kardeşinden intikam almaya başlar.

 

Vahşi Avustralya: Hayatta Kalma Savaşı
 

 

Yeryüzünün beşinci kıtası olan Avustralya'da yaşayan binlerce farklı türün hayatta kalma mücadelesini konu alan Vahşi Avustralya: Hayatta Kalma Savaşı; 6 Haziran Pazar akşamı saat 20.00'de National Geographic WILD ekranlarında izleyicilerle buluşuyor.

Avustralya kıtasını ve bu kıtanın vahşi yaşamını gözler önüne seren belgesel, daha önce hiç görülmemiş, vahşi yaşam tecrübelerini ekranlara getiriyor.

Yeni habitatların keşfedildiği bu belgeselle izleyiciler, bu kıtada yaşayan hayvanların yaşamlarına nefes kesen manzaralar eşliğinde tanık oluyor.

Ödüllü yönetmenlerden nefes kesen belgeselleri, vahşi yaşamın gözler önüne serildiği kaliteli yapımları Türk izleyicisi ile buluşturan National Geographic WILD kanalını Digiturk, D-Smart, KabloTV, Tivibu, TV+ veVodafone TV platformlarından izleyebilirsiniz.

 

Yabancı

Yönetmen: Visar Morina / Oyuncular: Misel Maticevic, Sandra Hüller, Rainer Bock, Thomas Mraz, Flonja Kodheli, Victoria Trauttmansdorff, Stephan Grossmann, Uwe Preuss, Nicole Marischka, Daniel Sträßer, Franziska Hartmann, Sybille J. Schedwill, Corinna Kirchhoff, Astrit Kabashi, Anna Lucia Gualano, Ronja Frank, Ben Malina, Getuart Hajrizaj, Ameli Kabashi, Moritz Heidelbach, Nils Hohenhövel, Susanne Bredehöft, Konstantin Lindhorst, Piet Fuchs, Julia Schmitt, Valentina Dubovci, Eshref Durmishi, Mareile Blendl, Salmi Youssef, Christian Skibinski / Süre: 121 dakika
 

 

MUBI'nin Film Festivallerinin Gözdeleri kategorisinde bu hafta gösterime giren Exil (Exile) adlı bu bol ödüllü filmde; büyük ve saygın bir şirkette kimya mühendisi olarak çalışan Cafer, Kosova'dan Almanya'ya göç etmiş, burada hayatını kurmuştur.

İş yerinde yaşanan ve tadını kaçıran birkaç olay, onun bir anda iş arkadaşlarının her tavrını farklı algılamasına yol açar.

Etnik kökeninden dolayı zorbalığa uğradığını düşünerek büyük bir kimlik krizine giren Cafer kendisini içten içe kemirmeye başlayan düşüncelerle etrafındakilerin saldırgan davranışlarının ardında başka sebepler aramaya başlar.

Tek bir karaktere odaklanarak, ustaca kotarılmış bu yurtsuzluk ve kara mizah örneği, izleyicinin bakış açısını ustaca manipüle ederek, bitimsiz bir şüphe hissi yayarak göçmenlik deneyimi ve yabancı düşmanlığı gibi çetrefil meselelere orta sınıf bir karakter üzerinden bakarak psikolojik derinliklere çarpıcı bir dalış yapıyor.

Almanya'daki yabancı düşmanlığı ve ırkçılığa dair pek çok yankı taşıyan hikâye, bir yandan da ağır ağır harlanan bir ateşle tedirgin edici, paranoyaya benzer bir duyguyu izleyicisine bulaştırıyor.

 

Zorlu Kardeşler

Yönetmen: Namcito, Bao Nhan / Oyuncular: Hoang Dung, Khanh Le, Dang Tra Xuan Minh, Kaity Nguyen / Süre: 115 dakika
 

 

Phoenix Robe'u almayı kim başarırsa işte o gerçek küllerinden doğan Ateş Anka olacaktır…


Netflix'in Asya Yapımı Filmler kategorisinde 10 Haziran'da gösterime girmesi beklenen ve aynı adlı serinin devamı niteliğini taşıyan Vietnam yapımı Camellia Sisters (Gái Già Lam Chiêu 5) adlı bu filmde; ünlü kız kardeşler, aile içindeki karanlık sırları açığa çıkarabilecek eski bir giysi olan efsanevi Phoenix Robe için savaşıyor.

Önceki bölümlerinden farklı olarak hikâyeye daha fazla derinlik katmak için komedi unsurlarının azaltılarak drama ağırlık verildiği olay örgüsünde ise birer birer trajik bir şekilde çözülen bir dizi karanlık aile sırrı filmin öyküsünü şekillendiriyor.

Filmde; üç bekar, muhteşem ve yetenekli kız kardeşten oluşan kraliyet ailesinin en küçüğü, hayallerindeki adamla tanıştığı yıllık VIP antika müzayedesini düzenlemek için eve döner.

Ancak, kraliyet cübbesi müzayededen önceki gece aniden çalınır ve tüm aileyi karıştıran anlatılmamış sırları açığa çıkarır.

 

Flashback

Vakti zamanında kimi festivallerde, kimi sinemalarda kimi de ev videosu ve televizyon ekranlarında seyirciyle buluşan ama şimdi hem çevrim içi platformlarda hem de televizyon kanallarında bu hafta yeniden gösterime girecek olan 2020 ve öncesinde çekilmiş diğer filmleri sizin için derledim.

beIN CONNECT

Türkiye'nin ödemeli televizyon sistemi Digitürk'ün izleyicilerine diledikleri zaman diledikleri içeriklere ulaşma imkânı sağlayan dijital içerik platformu beIN CONNECT'in zengin kütüphanesinde bu hafta yayın programına eklenen filmler şöyle;

  • Benim Adım Osssman (2018)
  • Biz Hayvanlar (We the Animals, 2018)
  • Çit (Rabbit-Proof Fence, 2002)
  • David Copperfield'ın Çok Kişisel Hikayesi (The Personal History of David Copperfield, 2019)
  • Diren! (Suffragette, 2015)
  • Dümensiz (Rudderless, 2014)
  • Görümce (2016)
  • Güzel Poz (Good Posture, 2019)
  • Huzur Bozanlar (Disturbing the Peace, 2020)
  • İzciler Zombilere Karşı (Scouts Guide to the Zombie Apocalypse, 2015)
  • Kayıp Gençlik (Run with the Hunted, 2019)
  • Kayıp İletişimler (Lost Transmissions, 2019)
  • Korku Kayıtları (The Crucifixion, 2017)
  • Komplo (Backstabbing for Beginners, 2018)
  • Maymun Prens (Pourquoi j'ai pas mangé mon pere / Monkey Prince, 2015)
  • Nükleer (Nuclear, 2019)
  • Ölü Taklidi (Possum, 2018)
  • Paralı Askerler (You Can't Win ‘Em All, 1970)
  • Paris, Texas (1984)
  • Sessizlik Körfezi (The Bay of Silence, 2020)
  • Troller Dünya Turu (Trolls World Tour, 2020)
  • Yakın Tehlike (Danger Close: The Battle of Long Tan, 2019)


FilmBox

Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde yer alan film ve dizi kanalı FilmBox, etkileyici öyküleri, dünya yıldızları ile buluşturan sinema filmleriyle izleyicisine heyecan ve eğlence katmaya devam ediyor.

Ayrıca haziran ayında cumartesi geceleri Türk sinemasının popüler filmleriyle eğlenceyi evlerimize getiren FilmBox ekranlarında, sıcacık öyküleriyle dört güzel Türk filmi bu ayki yayın programında yer alıyor.

Ülkemizin yanı sıra 25 ülkede 30 milyon kişiden oluşan geniş bir abone kitlesine ulaşan platformun haziran ayının bu ilk haftasında farklı kategorilerde öne çıkan filmleri şöyle;

  • Babyfever (1994)
  • Baseline (2010)
  • Beni Yargılama (Nessuno mi può giudicare, 2011)
  • Bir Varmış Bir Yokmuş (2015)
  • Bollywood Beats (2009)
  • Crystal River (2008)
  • Komplo (Backstabbing for Beginners, 2018)
  • Perilous (2000)
  • Sihirli Oyuncaklar (Tea Pets, 2017)
  • Yılbaşı (New Year's Day, 1989)


MUBI

Sinemanın her türlü form ve büyüklükteki ekranda izlenmesi gerektiğine inanan ve 10 milyondan fazla sinemaseveri aynı çatı altında buluşturan MUBI'nin dünyanın her yerinden en yeni yönetmenlerden en çok ödül kazananlara uzanan zengin programı yepyeni içeriklerle haziran ayının bu ilk haftasında izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Uzman ekiplerin festivalleri tarayarak bulup çıkardıkları birbirinden güzel, heyecanlı ve orijinal filmlerle hazırladıkları; özel kuşakları, yönetmen retrospektifleri, önde gelen film festivallerinden gösterimlerin yer aldığı yapımlar arasında bu hafta öne çıkan filmler şöyle;

  • Arkadaşımın Evi Nerede? (Khane-ye doust kodjast? / Where Is the Friend's Home?, 1987)
  • Kadın İsterse (Potiche, 2010)
  • Nereye? (Ila Ayn?, 1957)
  • Ölü Adam (Dead Man, 1995)
  • Son Şans (The Congress, 2013)
  • Tek Başına Bir Adam (A Single Man, 2009)


Netflix

190'dan fazla ülkede 208 milyonu aşkın ücretli kullanıcının farklı türlerde ve dillerde diziler, belgeseller ve sinema filmleri izlediği, dünyanın eğlence odaklı lider yayın hizmeti sunan Netflix'in haziran ayının bu ilk haftasında kütüphanesine eklediği filmler şöyle;

  • Afili Aynasızlar (Starsky & Hutch, 2004)
  • Altın Heykel (Gold Statue, 2019)
  • Anormal Aktivite 2 (A Haunted House 2, 2014)
  • Asla Pes Etme 2 (Never Back Down 2: The Beatdown, 2011)
  • Aşkın İki Yüzü (The Mirror Has Two Faces, 1996)
  • Azap Yolu (Road to Perdition, 2002)
  • Bebe'nin Çocukları (Bébé's Kids, 1992)
  • Benimle Kal (Stand by Me, 1986)
  • Beşikten Mezara (Cradle 2 the Grave, 2003)
  • Bulut Patlaması (Cloudburst, 2002)
  • Canavarlar Yaratıklara Karşı (Monsters vs. Aliens, 2009)
  • Çevirmen (The Interpreter, 2005)
  • Çin Mahallesi (Chinatown, 1974)
  • Dört Mevsim (The Four Seasons, 1981)
  • Dünya Ticaret Merkezi (World Trade Center, 2006)
  • Gece Kuşu (Late Night, 2019)
  • Gölgemi Kaybettiğim Gün (Yom Adaatou Zouli, 2018)
  • Gönüllü Kahraman (Nacho Libre, 2006)
  • Halka (The Ring, 2002)
  • Herkesin Keyfi Yerinde (Everybody's Fine, 2009)
  • Hey Arnold! (Hey Arnold! The Movie, 2002)
  • Kahramanlar Takımı (Company of Heroes, 2013)
  • Kanunsuz Josey Wales (The Outlaw Josey Wales, 1976)
  • Karışma Anne! (The Meddler, 2015)
  • Keskin Nişancı: Miras (Sniper: Legacy, 2014)
  • Kız Kral (The Girl King, 2015)
  • Kod Adı Kılıçbalığı (Swordfish, 2001)
  • Komşu Kızı (The Girl Next Door, 2004)
  • Mançuryalı Aday (The Manchurian Candidate, 2004)
  • Mesut Aile (Yours, Mine and Ours, 1968)
  • Muhteşem İkili (Streets of Fire, 1984)
  • Mutluluk (Bliss, 1997)
  • Mükemmel Bir Son (A Perfect Ending, 2012)
  • Nüfus 436 (Population 436, 2006)
  • Otel 3 (Hostel: Part III, 2011)
  • Pootie Tang (2001)
  • Prens ve Ben (The Prince & Me, 2004)
  • Rüya/Katil (Dream/Killer, 2015)
  • Savaş Alanı Dünya (Battlefield Earth, 2000)
  • Seçimler (Election, 1999)
  • Sivrisinek ve Mari (Mosquita y Mari, 2012)
  • Sonra Sen Geldin (Then Came You, 2018)
  • Suç Çıkmazı (Felon, 2008)
  • Talihsiz Serüvenler Dizisi (A Series of Unfortunate Events, 2004)
  • Tam Gaz (Hot Rod, 2007)
  • Terminal (The Terminal, 2004)
  • Thornberry Ailesi (The Wild Thornberrys Movie, 2002)
  • Tuhaf Ama Gerçek (Strange But True, 2019)
  • Vampir Akademisi (Vampire Academy, 2014)
  • Ve Sonra Lola Geldi (And Then Came Lola, 2009)
  • Yakın Tehdit (Domestic Disturbance, 2001)
  • Yesterday (2019)


PuhuTV

Doğuş Holding çatısı altında kurulan ve "Sen Nasıl İzlersen" sloganıyla faaliyetlerini sürdüren PuhuTV; bilgisayar, mobil cihazlar ve akıllı televizyonlar üzerinden erişilebilen uygulama yayınlarının yanı sıra film, dizi, çocuk türlerinde yerli ve yabancı içerikler sunmaya devam ediyor.

İnternet üzerinden hizmet veren bir medya sağlayıcısı olan PuhuTV'nin Türk filmleri kategorisinde yer verdiği, Zeki Alasya ve Metin Akpınar ikilisinin başrollerini üstlendiği filmler şöyle;

  • Aslan Bacanak (1977)
  • Beş Milyoncuk Borç Verir misin (1975)
  • Cafer'in Çilesi (1978)
  • Her Gönülde Bir Aslan Yatar (1976)
  • Nereden Çıktı Bu Velet (1975)
  • Nereye Bakıyor Bu Adamlar (1976)
  • Petrol Kralları (1978)
  • Sivri Akıllılar (1977)


Tivibu

Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden Türk Telekom'un dijital televizyon platformu Tivibu, izleyicisine haziran ayında da komediden aksiyona bilimkurgudan festival filmlerine uzanan geniş bir seçki sunuyor. Platformun bu hafta öne çıkan filmleri ise şöyle;

  • Adalet Birliği (Justice League, 2017)
  • Aman Reis Duymasın (2019)
  • Babam (Otac / Father, 2020)
  • Bloodshot: Durdurulamaz Güç (Bloodshot, 2020)
  • Büyülü Geceler (Notti magiche / Magical Nights, 2018)
  • Diş Perisi (Darkness Falls, 2003)
  • Kızgın Boğa (Raging Bull, 1980)
  • Ormana Misafir (Jungle Beat: The Movie, 2020)
  • Sultan (2016)
  • Superman (1978)
  • Şanghay Takibi (Ji zhi zhui ji / S.M.A.R.T. Chase, 2017)
  • Şehirli Züppeler (City Slickers, 1991)


TRT 1 & TRT 2

Diziler, belgeseller, çizgi filmler ve özel gösterimlerle dolu yayın kuşağıyla seyircisine ulaşan TRT'nin en çok izlenen kültür sanat kanalları izleyenlerine sinema şöleni yaşatmaya devam ediyor.

Her akşam ödüllü ve prestijli filmleri sinemaseverlerle buluşturan ve birbirinden değerli yapımları ekrana getiren TRT 1 ve TRT 2'nin bu hafta yayın kuşağında öne çıkan filmler şöyle;

  • Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu (2019)
  • Eşkıya (1996)
  • Dalga (Bølgen / The Wave, 2015)
  • Görünmeyen Misafir (Contratiempo / The Invisible Guest, 2016)
  • Hücre 211 (Celda 211, 2009)
  • Kanunsuz Vadi (The Tin Star, 1957)
  • Kral Arthur: Kılıç Efsanesi (King Arthur: Legend of the Sword, 2017)
  • Jamaika Hanı (Jamaica Inn, 1939)
  • Kömür (The Charcoal, 2019)
  • Ölü Ekmeği (2019)
  • Parazit (Gisaengchung / Parasite, 2019)
  • Sinema Tezgahı (Cinema Nimkat / Bench Cinema, 2016)
  • Sisters Biraderler (Les frères Sisters / The Sisters Brothers, 2018)
  • Sona Doğru (All Is Lost, 2013)


Festival ajandası

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 40. İstanbul Film Festivali'nin 34. kez Anadolu Efes'in katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Sineması bölümünde yer alan Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Yarışması ödülleri sahiplerini buldu.

Yarışma filmlerinin gösterimleri 20-30 Mayıs tarihlerinde festivalin çevrim içi gösterim platformu filmonline.iksv.org'da gerçekleşti.

Ulusal Belgesel Yarışması

İstanbul Film Festivali'nin belgesel sinemayı ve sinemacıları desteklemek amacıyla düzenlediği Ulusal Belgesel Yarışması'nda bu yıl 9 film yarıştı.

Ulusal Belgesel Yarışması jürisinde yönetmenler Serdar Kökçeoğlu ve Martina Priessner ile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez yer aldı.
 


Bu yıl festivalin Belgesel Kuşağı Tema Sponsoru da olan Discovery+ tarafından 20.000 TL para ödülü ile desteklen En İyi Belgesel Ödülü'nü Yusuf Emre Yalçın'ın yönettiği Anima kazandı.

Ulusal Belgesel Yarışması'nda Etna Özbek'in yönettiği Nosema ile Sidar İnan Erçelik'in yönettiği Rüzgâr Tayı filmlerine ise Mansiyon verildi.


Ulusal Kısa Film Yarışması

İstanbul Film Festivali'nin kısa film yapımını özendirmek, bu alanda gelişimi desteklemek ve nitelikli filmleri izleyiciyle buluşturmak amacıyla düzenlediği Ulusal Kısa Film Yarışması'nda ise bu yıl 13 film yarıştı.
 


Jüride oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel yer aldı.

Jüri, Anadolu Efes tarafından 5.000 TL para ödülü ile desteklen En İyi Kısa Film Ödülü'ne Serhat Karaaslan'ın yönettiği Suçlular filmini layık gördü.

Ulusal Kısa Film Yarışması'nda Malaz Usta'nın yönettiği Sürgünde Bir Yıl filmine ise Mansiyon verildi.

40. İstanbul Film Festivali'nde yarışma heyecanı 11-30 Haziran'da devam ediyor

40. İstanbul Film Festivali'nin Ulusal Kısa Film Yarışması ve Ulusal Belgesel Yarışması sona ererken 11-30 Haziran'da yapılacak Ulusal Yarışma ve Uluslararası Yarışma bölümünde yer alacak filmler ve ayrıntılı festival programı çok yakında festivalin sosyal medya hesaplarından ve web sitesi film.iksv.org'dan açıklanacak.

 

 

*Bu makalede yer alan fikirler yazara aittir ve Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU