Afyon'da Afgan mülteciye işkence yapan 2 kişi tutuklandı

Afganistan'dan Afyon'a çalışmak için gelen mülteci 24 Nisan'da 3 kişinin ağır işkencesine maruz kaldı. Aşağıladıkları mülteciyi "Buraya neden geldiniz" diyerek döven saldırganlar cumhurbaşkanına da hakaret etti. İşkencecilerden 2'si tutuklu

Afyon’un Çay ilçesinde 2 Afgan mülteciye 3 kişi tarafından işkence yapıldığını gösteren görüntüler sosyal medyada yayıldı. 

İşkence sırasında demir çubuk ve kemer kullanan şüpheliler, saatlerce mültecilere vurdu ve hakaret etti.

Aşağılama ve işkence gece boyunca devam etti

Olay 24 Nisan günü gerçekleşti. Mültecilerden biri saldırganların elinden kaçmayı başardı ancak diğer mülteci kaçamadı.

 

 

Mülteciye ağır hakaretler eden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmesi için zorlayan şüphelilerin işkencesi saatlerce devam etti. 

Vahşeti kayda aldılar

Üç şüpheli, işkenceyi kayda aldı. Kayıtlarda saldırganların Afgan mülteciye zorla “Atatürk” dedirttiği ve parmaklarıyla “6 ok” yaptırmaya çalıştığı görülüyor.

 

 

Şüphelilerin bir yandan dövdükleri Afgan mülteciye, diğer yandan da Türkiye'den gitmesi için baskı yaptıkları da görüntülerde yer alıyor.

Independent Türkçe, söz konusu kaydın tamamına ulaştı ancak görüntülerin ağır şiddet öğeleri içermesi nedeniyle kaydın tamamını yayınlamamaya karar verdi. 

2'si tutuklandı diğeri adli kontrolle serbest

Çay Cumhuriyet Başsavcılığı, Afgan mültecinin şikayeti üzerine 25 Nisan'da harekete geçti. Şüphelilerin Yücel Çankaya, Berat Çolak ve 18 yaşından küçük B.K olduğu belirlendi.

Üç şüphelinin gözaltına alınması için talimat verildi. 25 Nisan günü polis tarafından gözaltına alınan şüphelilerden ikisi Sulh Ceza Hakimi tarafından tutuklandı.

 

 

Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması farklı dosyada görülecek

2 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma sona erdi.

Şüpheliler Çankaya ve Çolak hakkında yürütülen "Cumhurbaşkanına hakaret," "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik," Atatürk'ün manevi hatırasına hakaret"  soruşturması ana soruşturma dosyasından ayrıldı.

Şüpheliler hakkında Çay Asliye Ceza Mahkemesi'nde kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, eziyet etme, mala zarar verme gibi suçlamalarla dava açıldı.

 

 

Sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 

Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sever de konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU