AK Parti vekilinden Akit yazarına tepki: Paçavranın yazarı!

Karahasanoğlu’nun Eyüp Fatih Şağban hakkında kaleme aldığı yazı, iktidar partisinin tepkisini çekti

Fotoğraflar: AA, YouTube

AK Parti İstanbul Milletvekili Müşerref Pervin Tuba Durgut, Akit gazetesinin yazı işleri müdürü Ali Karahasanoğlu’na bir yazısı dolayısıyla tepki gösterdi ve “Paçavranın yazarı” dedi.

Karahasanoğlu, dün  Sakarya'nın Akyazı ilçesinde kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan ve bir tarikatın lideri olduğu belirtilen Eyüp Fatih Şağban hakkında yazdı.

Akit yazarının yazısının bir kısmında şu ifadeler yer aldı:

Ayrıntısını henüz net olarak öğrenemediğimiz, ağzı bozuk bir babanın iftiraları mı, yoksa ahiret inancını damarlarında akan kan kadar yakın hissedemeyen, ne oldum delisi şımarık bir şeyh mi, anlamak için biraz daha zaman ister.

Erkeğin olduğu bir yerde, mutfak işleri için de olsa, evin dışından yabancı bir kadının orada ne işi var?

 Karahasanoğlu’nun bu sözlerine AK Partili isimden tepki geldi.

Durgut, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

İnsaniyetten, İslamiyet’ten, ahlaktan ve vicdandan birazcık nasibi olan herkesin bütün hücreleriyle isyan edeceği , lanetleyeceği bir olayı ne kadar da empatik bir dille nasıl da büyük bir anlayışla ve soğukkanlılıkla kaleme almış bay yazar (!)

Gazetenin bir diğer yazarı Abdurrahman Dilipak’ın İstanbul Sözleşmesi’ni savunan kadınlara “fahişe” demesini hatırlatan Durgut, şu mesajı da paylaştı:

Büyük bir camianın namuslu kadınlarına fahişe demekte bir beis görmeyen paçavranın yazarı , esfeli safiline inmiş ahlaksız, sapık tecavüzcüye ise şımarık demekle iktifa ediyor!

Durgut’un hatırlattığı Dilipak’ın yazısı AK Parti’de büyük tepkiye neden olmuş, partili kadınlar Akit yazarı hakkında 81 ilde suç duyurusunda bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU