İçişleri Bakanı Soylu’dan IŞİD açıklaması: Ayasofya’ya eylem planlıyordu

Soylu, Hürriyet yazarı Selvi’ye açıklamalarda bulundu. Selvi’nin aktardığına göre Soylu, “DEAŞ eğer radikal bir örgütse Ayasofya ile ilgilenmemesi gerekiyor” dedi

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile “IŞİD’in Türkiye emiri” olduğu ifade edilen Mahmut Özden’in yakalandığının açıklamasından kısa bir süre sonra yaptığı görüşmesini aktardı.

Selvi’nin Hürriyet’teki köşesinde aktardığına göre Soylu şunları kaydetti:

İstanbul’da Ayasofya Camii’ne ve birtakım ekonomik yerlere, aynı zamanda birtakım derneklere yönelik, yani Türkiye’nin içini karıştırabilecek yerlerle ilgili DEAŞ terör örgütü uzun zamandır, neredeyse bir-bir buçuk aydır sürekli olarak kendi içinde bir hazırlık yapıyordu. Emniyet İstihbarat birimlerimiz takip etti. Türkiye’deki birtakım hedefler üzerinde çalıştılar. İlk önce 18 Ağustos tarihinde İstanbul’da Hüseyin Sağır isimli kişiyi eylem hazırlığındayken Kalaşnikoflu olarak ele geçirdiler. Onun üzerinden yürünerek hem o 25’indeki kişi hem de 20 Ağustos’ta Türkiye sözde emiri yakalandı.

“DEAŞ, Ayasofya’nın cami olmasından neden rahatsız olur? DEAŞ, Ayasofya’yı neden hedef alır? Sizce de tuhaf değil mi? İçişleri Bakanı Soylu da aynı kanaatte ama yorumu farklı” diyen Selvi, Soylu’nun şunları söylediğini ifade etti:

DEAŞ eğer radikal bir örgütse Ayasofya ile ilgilenmemesi gerekiyor. Bir türbeyle ilgilenebilir. Kendine ait farklı bir bakış açısı olabilir ve hep oldu. Türbelerle ilgili eylemlilik arayışları söz konusu oldu. Ama Ayasofya’yla ilgili iddia ortaya koymalarını, DEAŞ’ın arkasındaki network’ü göstermesi açısından iyi değerlendirmek gerekiyor.

Adana'da terör örgütü IŞİD'e yönelik İstanbul merkezli düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece dün tutuklanan Özden'in, Türkiye'deki stratejik yerlere, siyasetçi ve devlet adamlarıyla bazı ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylemleri koordine ettiği ifade edilmişti.

 

Independent Türkçe, Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU