Kyrie Irving'den Kovid-19 yardımı: Salgın nedeniyle oynamayan kadın basketbolculara bir buçuk milyon dolar destek verecek

NBA ekibi Brooklyn Nets'te forma giyen Kyrie Irving, Kovid-19 salgını nedeniyle oynamamayı seçen Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi oyuncularına 1,5 milyon dolar destek verecek

Kyrie Irving / Fotoğraf: AP

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekibi Brooklyn Nets'te forma giyen Kyrie Irving, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle oynamamayı seçen Amerikan Kadınlar Basketbol Ligi (WNBA) oyuncularına destek vereceğini açıkladı.

Brooklyn Nets'in all-star oyun kurucusu Kyrie Irving, Kovid-19'dan endişe duyduğu ve sosyal adaletsizliği gerekçe göstererek WNBA'de bu sezon forma giymek istemeyen basketbolcuları destekleme kapsamında 1 buçuk milyon dolar yardım yapacağını duyurdu.

Konuyla ilgili açıklama yapan 28 yaşındaki basketbolcu, şöyle konuştu:

Bir oyuncu sosyal adalet için savaşmayı, basketbol oynamayı, fiziksel veya zihinsel sağlığına odaklanmayı veya zamanını ailesiyle beraber geçirmeyi seçebilir. Bu girişimin amacı onların kararlarını desteklemek.

Kovid-19 salgınından en çok etkilenen ülke konumundaki ABD'de son verilere göre 4 milyon 433 bin 410 vakay görülürken 150 binden fazla insan yaşamını yitirdi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU