Tunus güvenlik güçleri, Özgür Anayasa Partisi vekillerinin Parlamento’daki oturma eylemini takip ediyor

Abir Musa’nın Facebook hesabından paylaştığı görüntülerde adli polislerin Parlamento Genel Kurul salonuna girdikleri görülüyor

Özgür Anayasa Partisi vekilleri Parlamento’da oturma eylemi düzenliyor (sosyal medya)

Tunus Savcılık yetkilileri dün sabah, Özgür Anayasa Partisi milletvekillerinin oturma eylemini takip etmek için Parlamento’yu ziyaret etti.

Savcılık yetkilileri, Parlamento’nun önündeki adli polislerin megafonundan sözlü tebliğname okudu. Fakat Özgür Anayasa Partisi Başkanı Abir Musa, bunu reddederek Yargıdan yazılı izin istedi.

Musa, yaşananları Parlamento’nun saygınlığının ihlali anlamına geldiğini söyledi.

Tehlikeli bir emsal

Özgür Anayasa Partisi Milletvekili Mecdi Buzine, Independent Arabia’ya yaptığı açıklamada, “Yaşananlar tehlikeli bir emsal teşkil ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın adamları yargının izni olmadan Parlamento’yu bastı. Bunları gönderen Parlamento Başkanı Raşid el-Gannuşi’dir” dedi.

Buzine, “Gannuşi Parlamento oturumlarını yönetmekte başarısız oldu. Bugün ise yasama kurumundaki bir iç sorunun çözümü için güvenlik güçlerinden medet umuyor. Özgür Anayasa Partisi Başkanı Abir Musa, yargı izni olmaksızın adli polislerle konuşmayı reddetti. Oturma eylemi, taleplerimiz karşılanana dek sürecek. Bunlar Tunus halkının talepleridir. Hakkında şüphe bulunanların Parlamento’ya girmesinin engellenmesi için karar çıkarılmasını ve şiddetin düşürülmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Buzine, eylemi sona erdirmek için milletvekillerine karşı şiddete başvurma ihtimalinin olup olmadığı sorusuna, “Özgür Anayasa Partisi milletvekilleri her türlü ihtimale karşı hazırlıklılar. Onlar, taleplerimiz karşılanmadan oturma eylemini bitiremeyecekler” diye yanıt verdi.

Abir Musa’nın Facebook hesabından paylaştığı görüntülerde adli polislerin Parlamento Genel Kurul salonuna girdikleri görülüyor. Musa, buraya girişin yargının izni haricinde yasak olduğunu vurguladı.

Parlamento Başkanı Raşid el-Gannuşi, daha önce İçişleri Bakanlığı’nda gönderdiği mektupta, meclis çalışmalarının aksamasına neden olduğu gerekçesiyle oturma eylemine en kısa zamanda son verilmesini ve hatta gerekirse güçle müdahale edilmesini talep etmişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Halil Erdoğan

https://www.independentarabia.com/node/136806

DAHA FAZLA HABER OKU