Öztrak’tan Hamza Yerlikaya’ya istifa çağrısı: Herkes Atatürk’ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu görsün

CHP Sözcüsü Öztrak, Vakıfbank yönetim kuruluna atanan Hamza Yerlikaya’ya “teşekkür edip affını iste de herkes Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu bir defa daha görsün" diye çağrıda bulundu

Fotoğraf: AA

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı Yardımcılığı görevlerinde bulunan Hamza Yerlikaya'nın Vakıfbank Yönetim Kurulu üyeliğine ve RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in Halk Bank Yönetim Kurulu’na atanmasına tepki gösterdi.

Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var?

"Hamza Yerlikaya’nın Gençlik Spor Bakanlığı’nda Bakan Yardımcısı olması doğru mudur? Doğrudur. Yine milli sporcumuz olduğu için şeref aylığı alması doğru mudur? O da doğrudur" diyen Öztak, şöyle devam etti:

Kamu bankasının yönetim kurulunda Hamza Yerlikaya ne yapacak? Doğruyu yanlışı nasıl gösterecek? Damadın talimatlarına nasıl itiraz edecek? Bakan yardımcısı maaşı, Cumhurbaşkanı başdanışmanı maaşı ve şeref aylığından sonra dördüncü bir maaşa Hamza Yerlikaya'nın ihtiyacı mı var?

Varsa da bu millet al bayrağını dünya gönderlerine çektirenlere bakar. Dünya şampiyonu milli sporcu Yerlikaya’nın imajının arkasına sığınarak saray sosyetesinin liyakati umursamayan atamalarının üstünü örtmesi müflis bezirgan siyasetinin bir başka kurnazlığıdır. Hamza kardeşim, seni banka yönetimine atayanlara teşekkür edip affını iste de herkes Mustafa Kemal Atatürk’ün sevdiği zeki, çevik ve ahlaklı sporcuyu bir defa daha görsün.

Devlet kesesinden zengin olmaya mı geldin?

Halk Bankası yönetim kuruluna atanan RTÜK Başkanı Şahin’e “El insaf be kardeşim. Sen RTÜK’ün başına hizmet yapmaya mı geldin, yoksa devlet kesesinden zengin olmaya mı geldin” diye seslenen Öztrak eleştirilerini şöyle sürdürdü:

RTÜK Başkanlığı, Basın İlan Kurumu üyeliği, Halkbank Yönetim Kurulu üyeliği ondan önce TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliği… Millet perişan olurken, milletin üniversite bitirmiş çocukları dahi tek bir maaş alacak işi bulamazken, devlet, atadığı 20 bin öğretmeni işe başlatmayarak maaş vermezken sen, üç ayrı yerden maaş almadan ay sonunu getiremiyor musun? Devletin kadroları sarayın memurlarına “Yağma Hasan’ın böreği” olmuş. Bu memlekette fakir, fukaranın, tüyü bitmemiş yetimlerin hakkı sizlerin ganimeti mi? 83 milyon işi gücü bırakıp sarayı, sosyetesi ve şürekasını doyurmak için mi çalışacak? Şu salgın döneminde biraz insaf edin. Saray herkesten fedakârlık istiyor ama nedense fedakârlığa kendisi ve çevresi yanaşmıyor.

Nefret dilini kullanma cesaretini bu kimlerden alıyorlar?

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Başak Demirtaş ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik Twitter'dan cinsiyetçi ve hakaret içerikli saldırılara, "Toplum önündeki kadınlara hakaret etme, cinsiyetçi, ayrımcı, nefret dilini kullanma cesaretini bu müptezeller kimlerden alıyor" sözleri ile tepki gösterdi.

Öztrak "Siyaseti zehirleyen bu trol aklı rezillikte de sınır tanımıyor. Sayın Selahattin Demirtaş’ın eşi Sayın Başak Demirtaş’a sosyal medya üzerinden bir yeşil benekli tarafından, son derece edepsizce ve ahlaksızca bir saldırı oldu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, lanetliyoruz. Sayın Demirtaş’a yapılan bu pespaye, adi hakaretin, bu nefret dilinin sahibi en ağır şekilde cezalandırmalıdır. Bir diğer edepsizlik de İstanbul İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’na yapılmıştır. Büro Memur-Sen İstanbul Şube Başkan Yardımcısı olduğu ifade edilen bu şahıs hakkında hukuki girişimlerimizi başlattık. İl Başkanımıza yönelik bu edep, ahlak dışı ifadeleri de şiddetle lanetliyoruz. Gerekli cezanın verilmesi için bu konunun takipçisi olacağız” dedi.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU