İYİ Partili Ağıralioğlu: HDP ve yöneticilerini meşru görseydik, AK Parti ile siyaset yapardık

“İçimizde çocuklarımızın katillerinden medet uman alçak yoktur” diyen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “Tayyip Bey'in bileğini biz bükeceğiz” ifadesini kullandı

Yavuz Ağıralioğlu: Devletin, milletin istiklalini kastetmiş hiçbir alçağa ‘Eyvallah’ ederken görmeyeceklerdir / Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi 

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ağıralioğlu konuşmasında, yeni tip koronavirüs ile mücadelenin yanı sıra son günlerde basında sıkça yer alan HDP tartışmalarına da cevap verdi.

Koronavirüs tehdidinin henüz sonra ermediğini belirterek, rehavete kapılmamak gerektiğini belirten Ağıralioğlu, “Normalleşmeyi, bu virüsle mücadeleri başardık gibi algılamak, verilen onca emeği zayi etmektir” ifadelerini kullandı.

"Öyle bir gevşekliği devlet ciddiyeti ile yakışır bulmadık"

Aralarında sağlık personellerinin de bulunduğu can kayıplarına dikkat çeken Yavuz Ağıralioğlu, "Bu kadar insan işsiz kaldı, gündelikçi, yevmiyeci işini kaybetti. Bu kadar dar gelirli asgari ücretli, bu kadar eziyete katlanan insanlar işlerinden oldular. Bir an önce kayıt altına alınsın, virüs haritası çıkarılsın, kime bulaştığı ortaya çıksın diye bu ağır bedel ödediğimiz birkaç ayın sonunda öyle bir gevşekliği devlet ciddiyeti ile yakışır bulmadık" yorumunu yaptı.

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in “memleket masası” teklifini de hatırlatan Yavuz Ağıralioğlu, memleketin pek çok derdinin bulunduğunu savunarak, iktidara, "dert paylaşma konusunda kıskanç olmamalarını” tavsiye etti.

“18 yıldır iktidarda olup …”

Basın toplantısında ekonomiye de değinen İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, “18 yıl iktidarda olup iktidarda yardımlaşmaya kayıtlı insanlara yardım yaptığı ile övünmek iktidarın ekonomi başarısızlığının alametidir. 18 yıl iktidarda olup iktidarda yardımlaşmaya kayıtlı insanlara yardım yaptığı ile övünmek iktidarın ekonomi başarısızlığının alametidir” dedi.

"HDP ve yöneticilerini memleketin meselelerini çözmek için aracı tutmak gibi bir şeyi meşru görseydik ..."

HDP ile son günlerdeki tartışmalara da değinen Yavuz Ağıralioğlu, kendilerine iftira atıldığını savundu.

Ağıralioğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Türkiye'de şayet HDP ve yöneticilerini memleketin meselelerini çözmek için aracı tutmak, onlar aracılığıyla bu meseleleri çözmeye teşebbüs etmek gibi bir şeyi meşru görseydik, AK Parti ile beraber siyaset yapardık. Kendisini, siyasi iradesini memleket meselelerini çözme kabiliyetini HDP'liler üzerinden PKK'lılara ulaştırdığı için eleştirdiğimiz bir partinin dönüp bize “Siz HDP ile görüşüyor musunuz” imasında bulunmasını anlaşılabilir bulmuyoruz. Biz partimizin siyasal kadrosunun, siyasal dilinin, siyasal sicilinin bu söylediğimiz cümlelerin çok daha fazlasını demekten bizi kurtardığına inanıyoruz. Yani biz iktidarı çözüm sürecinden beri içine düştükleri zilletten rezaletten dolayı kınıyoruz ki; siz Milletin hakkını, hukukunu çözmek için nasıl masaya oturur, nasıl HDP'lileri çocuklarımızın katili ile gönderirsiniz diye kızıyoruz. Bu mevzu her açıldığında çukurlara defnetmek zorunda kaldığımız şehitlerimizin ismini, hatırasını zikrederken; bu tebessüm ettiğiniz HDP’lileri dağlara, kandillere, eşkıyalara, teröristlere gönderme heveslerini tenkit ediyoruz. Bu mevzu her konuşulduğunda devletin itibarını iki paralık ettikleri için Habur'da Devleti rezil ettikleri için, çadır mahkemeleri kurdukları için, devletin en üst düzey makamlarında çocuklarımızın katillerinin mektuplarını okudukları için, onların kanaatlerini seçim meydanlarında paylaştıkları için, çocuklarımızın katillerinin methüsena edenlerin ellerini muhabbetle sıkıp, onlara tebessüm edildiği için iktidara kızan bir partiye; aracı gönderdiniz denir mi? 

 

Yavuz Ağıralioğlu İYİ Parti Basın Birimi 2.jpg
Yavuz Ağıralioğlu: Bir teröriste tebessüm etmek gibi bir fotoğraf yoktur bizim siyasi sicilimizde / Fotoğraf: İYİ Parti Basın Birimi 

 

“İçimizde çocuklarımızın katillerinden medet uman alçak yoktur”

İYİ Parti’nin geçmişte HDP ile iş birliği yaptığı yönündeki iddiaları sert dille yalanlayan Ağıralioğlu, “Bizim hareketimizde, memleket, millet düşmanına tebessüm etmek yoktur. Bizim içimizde çocuklarımızın katillerinden herhangi bir vesileyle medet uman bir tane alçak yoktur. Varsa açıklayın diyoruz, iki gün sonra cevap geliyor; hatırlar olsun diye isim açıklayacak değiliz. Kimin hatırına bize iftira atmışsınız o zaman onu açıklayın. Kimin hatırına İYİ Parti'ye iftira atmışlar” şeklinde konuştu.

“Devletin, milletin istiklalini kastetmiş hiçbir alçağa ‘Eyvallah’ ederken görmeyeceklerdir”

HDP sözcülerinin “İktidara yaklaşmak için bizi kullanmanıza gerek yok” şeklindeki sözlerini “münasebetsiz cümleler” olarak niteleyen Ağıralioğlu, “Biz yanaşmak istiyoruz, iktidara değil millet iktidarına. Bir yere yanaşmak istiyorsak, yanaşmak istediğimiz tek yer vardır, tartışmasız muvazaasız pazarlıksız, amaçsız, lakinsiz, fakatsız millet. Millet iktidarını teslim alana kadar bu memlekette bizi her şeyi konuşurken göreceksiniz, vatanın, milletin, devletin düşmanlarına tebessüm ederken görmeyecekler. Devletin, milletin istiklalini kastetmiş hiçbir alçağa ‘Eyvallah’ ederken görmeyeceklerdir. Dolayısıyla milletimiz emin olsun iktidar kendisi bizzat gaye olmayı göze aldığı için Türkiye'deki siyasal iklim bu kadar bozmuştur. Milletin hizmetini gören iktidar meşrudur” ifadelerini kullandı.

 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Yavuz Ağıralioğlu’ndan Ahmet Türk’e yanıt

Ağıralioğlu’na, Ahmet Türk’ün “Siyasette gizli kalması gereken şeyler olabilir” sözlerinin, Sırrı Süreyya Önder’e üstü kapalı şekilde destek verdiği şekilde yorumlandığı da soruldu.

Parti olarak hiçbir gizli saklı durumlarının bulunmadığını ve siyasi güçlerini de bu şeffaflıktan aldıklarını savunan Ağıralioğlu, “Siyasetin gizli kalması gerektiğini söyleyenler gizli işler çevirenlerdir. Bizim hiçbir gizli işimiz yoktur. Ömürleri boyunca gizli işler çevirenlerin laflarıdır bunlar. Siyasi hayatları boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün düşmanlarıyla gizli kapaklı işler yapanların cevabı olabilir” dedi.

“Tayyip Bey'in bileğini biz bükeceğiz”

Yavuz Ağıralioğlu’na, İYİ Parti’nin içinde yer alması muhtemel ittifaklar da soruldu.

“Türkiye'de Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'nin bu kadar süredir devam eden her seçimde de başı sonu belli, galip olacağına dair kesin kanaat ile girilen seçimlerin artık olmayacağı dönemlere giriyoruz” diyen Ağıralioğlu, sözlerini şu ifadelerle sürdürdü:

Biz rakiplerimizi birileri vasıtasıyla yenmek gibi bir duyguyu tatmin edici bulmuyoruz. Biz partiyi bir siyasal koşunun iktidarına hazırlıyoruz. Tayyip Bey'in bileğini biz bükeceğiz. Gitmesi için daha önce Tayyip Bey'in Prensi olmuş, kurmayı olmuş insanların hizmetine muhtaç olmadan; Tayyip Bey'in bileğini bükmek isteriz. Biz onların yardımıyla onların desteğini onların ittifakına falan gibi cümleleri demokrasiyi zemmetmek anlamında söylemiyorum. Bu 50 artı 1 süreçleri ittifaklar doğurabiliyor yani koalisyon olmasın memlekette artık nüktedanlar olsun diye planlanmış bu sistem artık; koalisyonları seçimden önce kurmak zorunda bıraktı. Ama ona rağmen İYİ Parti'nin mesuliyeti tek başına iş başındadır.

Ağıralioğlu’na, HDP’li bazı belediyelere kayyum atanması da soruldu.

Devletin terörle mücadelede ulaştığı başarıyı beğendiklerini ve desteklediklerini kaydeden Ağıralioğlu, “Ama Türkiye’nin şunu bilmesi lazım” dedi ve ekledi:

1984'ten beri Eruh baskınından beri başımıza bela olmuş bu alçak örgütün bize ödettiği bedelin her geçen gün daha katmerli hale gelmesine imkan vermeyecek bir yönetim mahareti gösterme yani devletin yönetimini elinde bulunduran; bugün AK Parti daha sonra kim olursa ya da daha evvel kim varsa vazifeleri Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin beraberliğine kast etmiş bu cinayet şebekesinin ve onlarla irtibatlı olarak siyaset yapma hevesinde olanların zayıflayabilecek şartlar oluşturmak mecburiyeti vardır. Onlar her sene, her geçen gün daha fazla kuvvetleniyor. Her geçen gün bizim kendi Kürtlerimizi devletin milletin beraberliğine, 1000 yıllık kardeşliğimizin hilafına davranabilecekleri bir savrulmanın içine çekebiliyorlarsa sorumlu siyaset neyi yapamadığını da düşünmek zorundadır. Terörle mücadelede aman veremeyiz. Devletimize parmak sallayan herkesin parmağını kırarız. Devletimize baş kaldıran başı alırız. 

Yavuz Ağıralioğlu’ndan Mithat Sancar’a yanıt

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu’na HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın “İYİ Parti ve HDP pozisyonunda değişiklik yok ama herhangi bir gündem yokken İYİ Parti Sözcülerinin tabii Genel Başkan’ın da meseleyi HDP’ye getirmesi ve bu yönde yeniden bir tartışma başlatması. Bize biraz garip geliyor” şeklindeki sözleri de hatırlatıldı.

Terörün her yönüyle Türkiye’nin başına bela olduğu ve her gün şehit gelmeye devam ettiğini belirten Ağıralioğlu, HDP Sözcülerinin açıklamalarını "çok yadırgadığını" belirtti.

Ağıralioğlu, “İYİ Parti yutkunmadan, korkmadan hiçbir siyasi taassuba düşmeden memleketin, milletin birliğine kastetmiş herkese korkusuzca söyleyeceklerini söylemeye devam edecektir. Bu bizim konjonktürel olarak yaptığımız bir şey değildi.  Bu bizim Devlete millete karşı sorumluluğumuzu, namus borcumuzdur” ifadelerini kullandı.

 

DAHA FAZLA HABER OKU