Yavuz Ağıralioğlu’ndan Sırrı Süreyya Önder’e: Siyaset er meydanıdır, film seti değildir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in HDP için “PKK uzantısı” benzetmesinde bulunmasına tepki gösteren Önder’e cevap, sözcü Ağıralioğlu’ndan geldi

"Maalesef, iktidar her sıkıştığında PKK savunucusu bu kadrodan medet umuyor" / Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in "HDP'yi PKK'nın yanında konumlandırıyoruz" açıklamasının yol açtığı tartışma sürüyor. 

Akşener’e tepki gösteren HDP’nin eski vekillerinden Sırrı Süreyya Önder, “’Nasıl çalışalım? Fikriniz ne?’ diyen bir parti, bugün bize koordinat biçemez” yanıtını vermişti.

Önder'in bu sözlerine İYİ Parti cephesinden karşılık geldi.

"'PKK terör örgütüdür' diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir"

Twitter'dan yaptığı paylaşımlarda Sırrı Süreyya Önder'i hedef alan parti sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, yönetmen Sırrı Süreyya Önder'in sözlerini "alçak bir iftira" olarak niteledi.

Önder'e cevaben "Siyaset er meydanıdır, film seti değildir. Biz, siyasetimizi, bütün açık yürekliliğimizle milletimizin huzurunda yapıyoruz. Millet için yapıyoruz. PKK terör örgütüdür. PKK terör örgütüdür diyemeyen herkes, terörün gölgesindedir. Biz, terörün gölgesinin düştüğü yerde olmayız" ifadelerini kullanan Ağıralioğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

İYİ Parti'ye dönük iftira kampanyasının bir hududu yok galiba! Evlatlarımız birer birer şehit olurken; partimizde, evlatlarımızın katillerine katil diyemeyen HDP'ye fikrini, zikrini sorabilecek bir tane alçak yoktur. Biz, alçaklarla siyaset yapmıyoruz. Varsa gereğini yaparız

"HDP'ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı"

Dolmabahçe görüşmeleri döneminde İYİ Parti'nin henüz kurulmadığını hatırlatan İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "HDP'ye fikrini, zikrini soranlar mevcut iktidardı" yorumunu yaptı.

 "Kandil'e birilerini gönderip siyaset belirleyenler ve ortakları bize ahkâm kesemez. Herkes kendisine baksın" diyen Ağıralioğlu, "Türk Yurdu, algıyı ve iftirayı yönetenlerin, kendi kirine pasına bakmadan ona buna çamur atanların değil, hakikate râm olanların yurdudur. Maalesef, iktidar her sıkıştığında PKK savunucusu bu kadrodan medet umuyor" ifadelerini kullandı.

Önder'in sözlerini "alçak iftira" olarak niteleyen İYİ Parti Sözcüsü, söz konusu iddiaları akşam saat 20.30'daki HaberTürk yayınında yanıtlayacağını belirtti.

 

Independent Türkçe

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU