Lewis Hamilton "çok küçük yaştan" itibaren ruh sağlığı sorunlarıyla boğuştuğunu açıkladı

7 kez F1 dünya şampiyonu olan sporcu, yarışmanın getirdiği baskılar ve okulda zorbalığa maruz kalması nedeniyle ruh sağlığı sorunlarıyla mücadele ettiğini söyledi

(AP)

Ruh sağlığı sorunlarıyla mücadelesini anlatan Lewis Hamilton, hayatının büyük bir bölümünde bu sorunlarla uğraştığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

7 kez Formula 1 dünya şampiyonu olan pilot, Sunday Times'a verdiği röportajda gençliğinden beri depresyona girdiğini belirtti.

39 yaşındaki Hamilton, 20'li yaşlarında "gerçekten zor dönemler" geçirdiğini ve ruh sağlığıyla ilgili zorlukların okulda zorbalığa uğramaktan ve yarış baskısından kaynaklandığını söyledi.

Anne ve babası farklı ırklardan olan Britanyalı pilot, daha önce Stevenage'de büyürken ırkçılığa maruz kaldığını söylemişti.

Sunday Times'a şöyle konuştu:

20'li yaşlarımda gerçekten zor dönemler geçirdim. Yani, hayatım boyunca ruh sağlığı sorunları yaşadım.

Depresyona [girdim]. Çok erken yaşlardan itibaren, 13 yaşındayken falan. Sanırım yarışmanın ve okulda zorlanmanın baskısıydı. Zorbalık. Konuşacak kimsem yoktu.

Röportaj sırasında kendisine hiç terapiste gidip gitmediği sorulan Hamilton şunları söyledi:

Yıllar önce bir kadınla konuştum ama pek yardımcı olmadı. Bugün birini bulmak isterim.

Mercedes'te geçirdiği son derece başarılı 12 yılın ardından sezon sonunda Ferrari'ye geçecek olan Hamilton, halihazırda "fiziksel ve zihinsel olarak iyi bir yerde" olduğunu söyledi.

Ferrari'yle sözleşmesi 40'lı yaşlarına kadar yarışacağı anlamına geliyor ancak bekar olan Hamilton bir aile kurmak istediğini söyledi.

Bir gün. O zaman bugün yaptığım işi bu seviyede yapamazdım. En iyi arkadaşlarımdan birinin yeni bir çocuğu oldu ve bunun ne kadar manik olduğunu görüyorum.

Yeğenlerim de ele avuca sığmıyor. Bunun yeri ve zamanı olacak ve o kısım için sabırsızlanıyorum. Ama halen yapmam gereken işler var.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/f1

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU