Amazon'dan hit diziyle ilgili açıklama: 11 günde 40 milyon izleyici

İkinci sezonun ilk 4 bölümü yayına girdi

2019 yapımı korku filmi Azize'yle (Saint Maud) çıkış yapan 35 yaşındaki aktris Morfydd Clark, Güç Yüzükleri'nde Galadriel'i canlandırıyor(Amazon MGM Studios)

Amazon'un açıklamasına göre Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin (The Lord of the Rings: The Rings of Power) ikinci sezonunun ilk 4 bölümü, 11 gün içinde dünya çapında 40 milyon izleyiciye ulaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yayın devi, izleyici sayısını nasıl ölçtüğünüyse açıklamadı.

Ancak stüdyo, 2022'de gösterime girdiği ilk gün 25 milyon izleyiciye ulaştığını duyurduğu Güç Yüzükleri'nin ilk sezonu da dahil olmak üzere diğer diziler için de benzer rakamlar vermişti.

Dolayısıyla eğlence sektörüyle ilgili veri analizi yapan şirket Luminate'in ölçümünde de belirtildiği üzere dizinin son sezonu, ilk bölümlerin önemli ölçüde gerisinde kaldı.

Bu yıl Fallout, 16 günde 65 milyon izleyiciye ulaşmayı başarmıştı. The Boys'un 4. sezonuysa 39 günde 55 milyon izleyiciye ulaşmıştı.

İlk 5'e girdi

Amazon'a göre Güç Yüzükleri'nin ikinci sezonu, Fallout ve Reacher'ın ikinci sezonunun ardından en çok izlenen ilk 5 yapım arasında yer alıyor. 2022 yapımı The Terminal List ise 6. sıraya geriledi.

Amazon ayrıca ağustos başından bu yana on milyonlarca kişinin Güç Yüzükleri'nin ilk sezonunu seyrettiğini ve dizinin 29 Ağustos'taki ikinci sezon prömiyerinden bu yana Prime Video'nun bir numaralı dizisi olduğunu belirtiyor. 

Luminate, Amazon Prime Video'nun popüler dizisi Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri'nin ikinci sezonunun, Netflix'in gerçek suç temalı belgesel dizisi Gelmiş Geçmiş En Kötü Partner'in (Worst Ex Ever) gerisinde kaldığını açıklamıştı.

Luminate'in 30 Ağustos-5 Eylül haftası verilerine göre Güç Yüzükleri, 29 Ağustos'ta gösterime giren üç bölümüyle hafta boyunca 764,7 milyon dakika izlenmişti. Gelmiş Geçmiş En Kötü Partner ise 939,1 milyon dakika izlenerek dizi sıralamasında zirveye yerleşmişti.


Independent Türkçe, Variety, Deadline

DAHA FAZLA HABER OKU