Uzun soluklu korku serisinin yeni filmi, salonları doldurdu

Rekortmen filmi de ezip geçti

16 Ağustos'ta vizyona giren Alien: Romulus, el yapımı gerçekçi görsel efektleriyle eleştirmenleri etkiledi (20th Century Studios)

Yaratık (Alien) serisinin merakla beklenen yeni filmi Alien: Romulus, gişede son derece etkileyici bir başlangıç yaptı. 

Eleştirmenlerden övgü dolu yorumlar alan korku filmi, gösterime girdiği ilk hafta sonunda dünya çapında 108,2 milyon dolar hasılat elde etmeyi başardı.

Çin'de de fırtına gibi

Uzun soluklu bilimkurgu-korku destanının en yeni halkası, Kuzey Amerika'daysa 41,5 milyon dolar kazandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, ABD ve Kanada dışındaki en iyi başlangıcını, 25,7 milyon dolar kazandığı Çin'de yaptı. Pandemiden bu yana Hollywood filmlerinin çoğu, Çinli izleyiciler tarafından büyük ölçüde görmezden gelinmişti. Ancak Alien: Romulus, ülkedeki sinemaseverlerin ilgisini çekmiş gibi görünüyor.

Filmin en çok kazandığı diğer bölgeler arasında 5,4 milyon dolarla Güney Kore, 4,8 milyon dolarla Birleşik Krallık ve 3,8 milyon dolarla Fransa yer alıyor.

2016 yapımı Nefesini Tut'la (Don't Breathe) korku meraklılarının ödünü koparan yönetmen Fede Alvarez'in imzasını taşıyan Alien: Romulus, 45 yıl önce Ridley Scott'ın Yaratık filmiyle başlayan serinin 7. halkası.

80 milyon dolara mal olan filmde, Sofia Coppola'nın 2023 yapımı draması Priscilla'yla çıkış yapan Cailee Spaeny, David Jonsson, Archie Renaux ve Isabela Merced rol alıyor. 

Ridley Scott yapımcılar arasında

Alien: Romulus, bir grup genç uzay sömürgecisinin, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derin köşelerini temizlerken dünyanın en korkutucu yaşam formuyla karşılaşması sonucu yaşadığı olayları anlatıyor.

86 yaşındaki usta sinemacı Ridley Scott, bilimkurgu soslu korku serisinin son halkasının yapımcıları arasında yer alıyor.

Alien: Romulus, 1979 yapımı Yaratık'la James Cameron'ın yönettiği 1986 tarihli devam filmi Yaratık 2 (Aliens) arasında geçiyor. 

Deadpool & Wolverine ikinci sırada

Öte yandan gişe listesinin ikinci sırasında, yönetmen koltuğunda Shawn Levy'nin oturduğu ve başrolleri Ryan Reynolds'la Hugh Jackman'ın paylaştığı rekortmen Deadpool & Wolverine yer alıyor. Filmin dünya çapındaki hasılatı 1,142 milyar dolara ulaştı.

Colleen Hoover'ın çok satan romanı Bizimle Başladı Bizimle Bitti'den (It Ends With Us) uyarlanan romantik drama üç numaraya oturdu. Blake Lively'nin başrolünü oynadığı filmin hasılatı 180 milyon doları aştı.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU