Orduya destek için OnlyFans benzeri platform kuran Ukraynalı kadınlar yüzbinlerce euro topladı

"Savaşanlara gönderecek çok fazla paramız yoktu"

Ukraynalı bir kadın Kiev'de sergilenen Rus tankları önünde kafasına çiçekler takarak poz verdi (AP/Temsili)

Şubat 2022'de Rusya'nın Ukrayna'yı işgal harekatı başladıktan sonra birçoğu Batı ülkelerinden olmak üzere yüzbinlerce kişi Ukrayna'nın savaş çabalarına destek olmak için maddi bağışlarda bulunmaya başlamıştı.

Bu isimlerden biri de bilgi işlem ve pazarlama alanlarında çalışan 25 yaşındaki Belaruslu Nastasya Nasko'ydu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Euronews'a konuşan Nasko, "İşgal başladığı zaman Varşova'daydık ve Ukrayna'da olmadığımız gerçeğini kabul etmemiz zordu. Yardım edemiyor ve gönüllü olamıyorduk ve savaşanlara gönderecek çok fazla paramız yoktu" ifadelerini kullandı.

28 yaşındaki arkadaşı Anastasya Kuçmenko'yla birlikte sosyal medya üzerinden insanlara yardım etmek istediklerini belirten Nasko, "Çaresiz şekilde Harkiv'den kaçmaya çalışan birine araba bulmaya çalışıyordum. Birinin yardım etmesi için bunu Twitter'da paylaştım. Çok sayıda beğeni ve yeniden paylaşım aldı ama bize yardım edebilecek kimse yoktu" diye konuştu.

Daha sonra yöntem değiştirmeye karar verdiğini belirten Nasko, "Şaka olarak, araba bulmamıza yardım eden kişiye çıplak fotoğrafımı göndereceğimi söyledim. 5 dakika sonra araba bulunmuştu" dedi.

Platform kurdular

Yaşananların ardından bu durumdan faydalanabileceklerini düşünen Nasko ve Kuçmenko, Onlyfans'tan ilham alarak "TerOnlyFans" (Territorial Defence OnlyFans / Yurt Savunması Onlyfans) isimli bir platform oluşturmuş.

Birkaç Ukraynalı yardım kuruluşuyla işbirliğine giden platform, bağış yaptığını kanıtlayan kişilere çıplak fotoğraflar gönderiyor.

Kadınların bedenleriyle ilgili kararı kendilerinin verebileceklerini vurgulayan Nasko, "TerOnlyFans'ı 8 Mart'ta kullanıma sokmak bizim için önemliydi. Çünkü proje, kadınların bedenleriyle ne yapmak istediklerine kendilerinin karar verebileceğini öne çıkarmak istiyor. Genellikle sadece Ruslardan kötü yorumlar aldık. Birçok kişi Ukrayna'nın savunmasına yardımımızı destekledi" diye konuştu.

TerOnlyFans'ın Ukrayna ordusu için şu ana kadar 800 bin eurodan fazla bağış topladığını belirten Nasko, Ukrayna parlamentosunun porno içerikleri suç olmaktan çıkarması gerektiğini de söyledi.


Independent Türkçe, Euronews

DAHA FAZLA HABER OKU