Kemal Kılıçdaroğlu'ndan hükümete sert sözler: Bir gidersiniz Araplara, bir gidersiniz IMF'nin kapısına...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Aydın'ın Söke ilçesinde Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen toplu temel atma törenine katıldı

Fotoğraf: AA

Aydın Büyükşehir Belediyesi Toplu Temel Atma Töreni'ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; iktidarı 'para dilenmekle' suçladı.

"Bugün para dilenen bir iktidar düşünün. Bir gidersiniz Araplara, 'Acaba bize 5-10 dolar para verirler mi?', bir gidersiniz IMF'nin kapısına 'Acaba bize para verirler mi?" diye konuşan Kılıçdaroğlu, Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Mustafa Kemal'in ilkeleriyle yola çıktığı takdirde hiçbir gücün, hiçbir emperyal gücün önünde diz çökmediğini söyledi.

"Emperyal güçler, ülkenin iradesini teslim aldı"

Hükümeti sert sözlerle eleştirin Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:

Türkiye'de Suudi Arabistan Konsolosluğu basılır, bir gazeteci öldürülür, öldüren kişiler ellerini kollarını sallayarak Türkiye'yi terk ederler ve daha sonra siz kalkarsınız o davayı da Suudi Arabistan'a gönderirsiniz, 'Benim ve hakimlerim bakmayacak siz bakın' diye. Bu emperyal güçlerin, parası olan güçlerin, bir ülkenin iradesini teslim almaları demektir. Biz kendi irademizi, kendi bayrağımızı hiç kimseye teslim etmedik, etmeyeceğiz de.

KKM eleştirisi

Türkiye'de hemen her şey vergilendirilirken kur korumalı mevduat sahiplerinden vergi alınmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Birileri 117 milyar lira faiz alacak, bir kuruş vergi ödemeyecek ama bu ülkenin insanı gidip ekmek alırken vergi ödeyecek. Bu adalet midir? Bu hak mıdır? Anayasa ne diyor? Anayasa diyor ki, 'herkes mali gücüne göre vergi öder'. 117 milyar lira faiz elde edenler bir kuruş vergi vermezler ama buradaki esnaf vergi vermezse maliye gelir boynuna biner, 'Niye paramı ödemiyorsun' diye. Bu mudur adalet?" değerlendirmesini yaptı.

"Hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadık"

Türkiye'de insanları "başı açık", "başı kapalı", "kimliği şöyle" diye ayırmaya kalkanlar olduğunu söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
 

Bizim iki kırmızı çizgimiz var. Cumhuriyet Halk Partililerin iki kırmızı çizgisi var. Bir vatan iki bayrak. Vatan ve bayrağımız üzerinde yemin ettik, vatana ve bayrağa kim sahipse kim sadıksa her zaman onların yanında olduk. Hiçbir zaman ayrım yapmadık. Hiç kimsenin kimliğini sorgulamadık. Hiç kimsenin inancını sorgulamadık. Hiç kimsenin yaşam tarzını sorgulamadık. 'Çocuğun işi var mıdır, yok mudur?', 'Üniversiteyi, bitirdi ne olacak?', 'Acaba şehirlerde bir park var mı?', 'İnsanlar bu kentte huzur içinde yaşıyorlar mı?' Biz buna bakıyorduk ve bakmaya da devam edeceğiz.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Aydın'da yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile devam edeceklerini bildirdi.

Independent Türkçe, AA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU