Meghan Markle, üvey kardeşinin açtığı iftira davasını kazandı

Meghan Markle ve Samantha Markle'ın uzun süredir arası kötü

41 yaşındaki Meghan Markle, oyuncu kadrosunda yer aldığı Suits dizisiyle adını duyurmuştu (Reuters/Arşiv)

Meghan Markle, üvey kardeşi Samantha Markle'ın açtığı 75 bin dolarlık iftira davasını kazandı. ABD'nin Florida eyaletindeki federal mahkeme, perşembe görülen duruşmada Sussex Düşesi'ni haklı buldu.

Markle ve eşi Prens Harry, ünlü televizyon sunucusu Oprah Winfrey'e iki sene önce röportaj vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Prens Harry ve Markle buradaki açıklamalarıyla tartışma yaratmıştı.

Samantha Markle, kardeşinin kendisi hakkındaki bazı ifadelerinin yanlış olduğu iddiasıyla şubatta dava açmıştı. 58 yaşındaki Samantha Markle, “açıkça yanlış ve kötü niyetli” diye nitelediği açıklamaların “aşağılayıcı ve nefret dolu” olduğunu savunmuştu.

Sussex Düşesi'nin kendisiyle çok vakit geçirmediği ve tek başına büyüdüğü ifadesini de yalanlayan Samantha Markel, Markle'ın 2020'de çıkan Finding Freedom: Harry and Meghan and the Making of a Modern Royal Family (Özgürlüğü Bulmak: Harry, Meghan ve Modern Kraliyet Ailesinin Oluşumu) adlı kitapta da yalan beyanda bulunduğunu iddia etmişti.
 

Samantha Markle
Samantha Markle üç sene önceki açıklamasında üvey kardeşi Meghan Markle'ın Galler Prensesi olan Kate Middleton'ı kıskandığını iddia etmişti (Twitter/@TuckerToday)


Yargıç Charlene Edwards Honeywell ise Markle'ın düşüncelerini paylaştığını ve bunların “yanlışlığının kanıtlanamayacağını” söyledi.

Yargıç, Sussex Düşesi'nin düşünce ve ifade özgürlüğünü güvence altına alan ABD Anayasası Birinci Değişikliği uyarınca görüş bildirme hakkına sahip olduğunu kaydetti.

Markle, üvey kardeşi Samantha Markle'ı ve babası Thomas Markle'ı birçok kez gazetelere hikaye satmakla suçlamıştı.

Samantha Markle ise kardeşi ve Prens Harry'i defalarca eleştirdi. Örneğin geçen ay yaptığı açıklamada Prens Harry'nin “duygusal açıdan az geliştiğini” söylemişti.

 

Independent Türkçe, New York Post, The Daily Beast

DAHA FAZLA HABER OKU