Kral Charles, "Harry ve Meghan'ı taç giyme töreninde yanında istiyor"

Prens Harry'nin ses getiren anı kitabı Spare için yaptığı basın kampanyası boyunca hükümdar sessiz kaldı

(Reuters)

Britanya Kralı III. Charles'ın BBC'ye çarpıcı açıklamalarda bulunması için saray danışmanlarının kanalla görüşme halinde olduğu bildiriliyor.

Bu haberin yanı sıra, Kral Charles'ın taç giyme törenine katılmaya ikna etmek için Sussex Dükü'ne taviz vermeye istekli olabileceğini öne süren haberler çıktı.

Prens Harry'nin eşi Meghan'la yer aldığı açıklayıcı Netflix belgeseli, anı kitabı Spare (Yedek) ve önceki haftalarda farklı yayın kuruluşlarına verdiği bir dizi röportaj sonrasında saray danışmanlarının hükümdarın hikayeyi kendi tarafından anlatmak için bir röportaj vermesi olasılığını tartıştıkları öne sürülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Verdiği bir dizi röportajla Harry, 10 Ocak'ta anı kitabının yayımlanmasından önce ITV, CBS'in 60 Minutes ve ABC'nin Good Morning America'sı da dahil birkaç yayın organında ekrana çıktı.

38 yaşındaki Prens Harry, anı kitabında kardeşi Prens William ve babası Kral Charles'la olan kırılgan ilişkisini anlatıyor.

Harry'nin öne sürdüğü bir dizi iddia arasında arasında kardeşi William'ın kendisine fiziksel olarak saldırdığını söylemesi ve Afganistan'daki askerlik görevi sırasında 25 kişiyi öldürdüğü açıklamasında bulunması da var.

74 yaşındaki Charles'ın yanı sıra 40 yaşındaki Prens William ve 41 yaşındaki eşi Kate de Harry veya Meghan'ın hiçbir iddiası hakkında yorum yapmıyor.

Daily Mirror'daki bir habere göre, BBC yöneticilerinin, hükümdar olarak planları hakkında Charles'tan bir röportaj almak için saray danışmanlarıyla görüştüğü iddia ediliyor. Bu röportajda Charles, ailenin endişe verici ilişkileriyle ilgili iddiaları ele alabilir. Röportajın 6 Mayıs'ta, kanalın taç giyme töreni yayınında yer alabileceği düşünülüyor.

The Independent yorum için BBC'yle iletişime geçti ama şirket, yorum yapmayı reddetti.

The Daily Mirror, Charles'ın uzun süredir arkadaşı olan 78 yaşındaki yayıncı Jonathan Dimbleby'nin röportajı yapacak kişi olarak önerildiğini de iddia ediyor.

Dimbleby'nin, ikiliyle 30 yıl önce bir kitapta ve Charles'ın evliliklerinde Galler Prensesi Diana'ya sadakatsiz olduğunu itiraf ettiği televizyon röportajında birlikte çalışmalarından beri Charles'a yakın kaldığı söyleniyor.

Kral Charles'ın taç giyme töreni yaklaşırken, Harry'nin katılıp katılmayacağı sorusu geniş kesimlerce konuşuluyor. Şimdilerde Charles'ın Canterbury Başpiskoposu'ndan taç giyme törenine katılmaları için Harry ve Meghan'la bir anlaşmaya varmasına yardım etmesini istediği öne sürülüyor.

Charles çiftin katılımı için istekli görünse de haberlerde çiftin böylesine üst düzey bir etkinliğe katılmasına ilişkin Prens William'ın çekinceleri olduğu iddia ediliyor.

The Mail on Sunday, Charles'ın Harry ve Meghan'ın taç giyme törenindeki yokluğunun varlıklarından daha dikkat dağıtıcı olacağına inandığını ve bu nedenle onları katılmaya ikna etmeye hazırlandığını bildirdi.

Ancak öyle anlaşılıyor ki William, kardeşinin etkinliğini gölgede bırakacağından ve bunu bir "gösteriş" fırsatı olarak kullanacağından endişeli.

Charles'ın, Meghan ve Harry'ye taviz vermeye hazır olabileceği ve Harry'ye babasının taç giyme törenine katılması için unvanlarını korumasının teklif edilebileceği söyleniyor.

Harry daha önce uzlaşma için "kapının her zaman açık" ve ona ulaşma konusunda "topun artık onlarda olduğunu" söylemişti.

The Independent yorum için Buckingham Sarayı ve Dimbleby'nin temsilcileriyle temasa geçti ancak henüz yanıt alamadı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU