AK Parti'li Çelik: İttifak görüşmeleri gayet olumlu geçiyor

Yeniden Refah Partisi ile süren ittifak görüşmeleri ile ilgili bilgi veren Çelik, "Bu hafta içerisinde en kısa sürede dönüş yapacaklarını ilettiler" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti. 

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, görüşme sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

Cumhur İttifakı'nın büyümesi ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Çelik, "BBP zaten Cumhur İttifakı'nın bir parçası, yeniden Cumhurbaşkanımızı destekleyeceklerini açıkladılar. İttifak olarak vatandaşımızın taleplerini en güçlü şekilde temsil etmek üzere görüşmeler devam ediyor" dedi.

Yeniden Refah Partisi'nin katılımı

Yeniden Refah Partisi ile yapılan ittifak görüşmeleri ile ilgili de bilgi veren Çelik, "Yetkili kurullarda değerlendirme yapılacağını belirttiler. Yeniden Refah Partisi bu hafta içerisinde en kısa sürede dönüş yapacaklarını ilettiler. Görüşmeler gayet müspet bir şekilde devam ediyor" dedi.

Çelik şöyle devam etti:

İttifak yapıldığı zaman siyasi partiler kendi kurumsal kimliklerini lal edip kurumsal partiye dönüşmüyorlar. Her partinin kendi ilkeleri var. Burada ittifakımızın bir ilkeler açıklaması olacak. "Biz seçime giderken bu ittifakı şu ilkeler temelinde yapıyoruz" şeklinde olacak. Bu iddialarda bulunanlara bakıyorsunuz sistematik bir şekilde halen bir terör örgütün katliamları karşısında sessiz kalanlar, Cumhur İttifakını destekleyenlerin bir çelişki var mı yok mu üzerinde gitmeye çalışıyor. PKK'yı lanetlemeyen, hatta destekleyen bir partinin açıkça Kılıçdaroğlu'na desteği sözkonusu. Bu konuya izah getirmeyenler "Cumhur İttifakı'nda çelişki var mı yok mu"yu sorguluyor.

Partiler kendi amblemleriyle mi girecek, kendi listelerinden mi seçim yaklaştığında konuşulur. Onlarla ilgili bir netlik yok. Birçok alanda görüşme sürüyor. Devletimizin başı olarak Cumhurbaşkanımızın devleti yönetirken ortaya koyduğu ilkeler, bu milli değerler konusunda Cumhurbaşkanımızın da hassasiyetlerini iyi bilirler.Temel politikalarımız var. Kaıdnların şiddete konusunda güçlü adımlar attık. Bunlar bizim kimliğimizle özdeşmiş şeyler. Deprem bölgesine ilk gelen heyet Azeri kardeşlerimizdi. Onlara buradan bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz. Bu dünyadan gelen tüm heyetler gibi Azeri heyetinin bir başka önemi var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU