İrlanda Cumhurbaşkanı Higgins: Öğrencilere ödev verilmemeli

Michael D. Higgins, çocukların evde geçirdiği zamanı "diğer yaratıcı şeyler için" kullanabilmesi gerektiğini söylüyor

Michael D. Higgins, okulun son zil çaldıktan sonra devam etmemesi gerektiğini belirtiyor (Theresa Wey/AP)

İrlanda Cumhurbaşkanı, okulların öğrencilere mümkün olduğunca ödev vermemeye çalışması gerektiğini söyledi.

Gelecek yıllarda, Emerald Isle (geniş yeşil alanları nedeniyle İrlanda, "Zümrüt Adası" anlamına gelen bu ismile de anılır -ed.n.) kıyılarının çok ötesindeki sınıflarda okuyan çocukların da benimsemesi muhtemel bir söylemle Michael D. Higgins, okulun son zilin ötesine sarkmaması gerektiğini savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı, bu hafta yapılan bir RTE (İrlanda'nın kamu yayın kuruluşu -ed.n.) yayınında Tipperary Kontluğu'ndaki bir okuldaki öğrencilere "Okul zamanı … okulda bitmeli" dedi.

Higgins, çocukların evde geçirdiği zamanı "diğer yaratıcı şeyler için" kullanabilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.

81 yaşındaki cumhurbaşkanı ana fikrini tekrarlayarak, "[Ödevlerin] mümkün olduğunca okulda yapılması gerektiğini düşünüyorum ve bence bu artık eskisinden daha rahat" dedi.

RTE'nin çocuk haberleri programının 20. yıl dönümününün kutlandığı, izleyicilerin cumhurbaşkanına soru gönderdiği yayın sırasında Littleton'daki St. Kevin Devlet Okulu'ndaki öğrenciler Higgins'e, ödev hakkındaki düşüncelerini sordu.

İrlanda'nın çocuklarına bir mesajı olup olmadığı sorulduğunda 2011'den beri görevde olan Higgins, "Her şeyi merak etmeye devam edin. Bilgi edinmenin keyfini ıskalamadığınızdan emin olun" dedi.

Ve bence arkadaşlık ve hiç kimsenin bundan mahrum kalmaması da önemli.

 

Michael D. Higgins
Michael D. Higgins, RTE yayınında Tipperary Kontluğu'ndaki çocuklarla konuşuyor (RTE)​​​​​​​


İrlandalı çocukların arkadaşlığa "büyük değer" verdiğini belirten Higgins bunun, "telefonların zorbalık yapmak için kötüye kullanılmasını" daha da trajik hale getirdiğinden yakındı.

7 yaşında okula başlayan Higgins, okuma sevgisi nedeniyle kısa süre içinde öğretmen olmak istediğine karar verdiğini ve İrlanda'nın alt meclisi Dail Eireann'da 25 yıl geçirmeden önce bir yetişkin olarak öğretmenlik eğitimine katıldığını açıkladı.

Higgins çocukların eğitimi hakkındaki düşüncelerini ilk kez dile getirmiyor. Geçen yıl 80. doğum gününde Higgins, İrlanda'daki okullarda yoga öğretilmesi gerektiğini öne sürmüştü.

Araştırmalar Higgins'in, en azından Birleşik Krallık'ta, ödevle ilgili görüşlerinde hiç de yalnız olmadığını gösteriyor.

Britanyalı eğitim düzenleyicisi Ofsted'in 2018'de ebeveynlerle yaptığı ankette, ebeveynlerin üçte birinden fazlasının ödevin ilkokul çocukları için yararlı olduğunu düşünmediği ortaya çıkmıştı.

Ofsted'e, ödevin birçok aile için "büyük bir stres kaynağı" olduğu ve özel eğitime ihtiyaç duyan veya engelli çocukların sağlığına zarar verebileceği aktarılmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU