Kraliçe II. Elizabeth'in birbirinden değerli taçları kimlere miras kalacak?

İki tür kraliyet koleksiyonu bulunuyor: İktidardaki hükümdar tarafından emanet olarak tutulan Britanya Kraliyet Mücevherleri ve Kraliçe'nin kişisel koleksiyonu

(AFP)

Kraliçe II. Elizabeth dünyanın en seçkin özel mücevher koleksiyonlarından birine sahipti.

Perşembe günü (8 Eylül) öğleden sonra 96 yaşında hayatını kaybeden hükümdarın devasa koleksiyonunda 50'ye yakın taç bulunduğu bildirildi.

Hatta koleksiyonundan bazı parçalar Londra Kulesi'nde sergileniyor. İki tür kraliyet koleksiyonu bulunuyor: İktidardaki hükümdar tarafından emanet olarak tutulan Britanya Kraliyet Mücevherleri ve Kraliçe'nin kişisel koleksiyonu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Majestelerinin kişisel koleksiyonu çoğunlukla kendisine miras kalan, aile üyeleri tarafından hediye edilen ya da kendi satın aldığı eşyalarla oluşturuldu.

Kraliçe'nin taçlarının çoğunun özel koleksiyonundan olduğuna inanılıyor, bu nedenle teoride onları istediği kişiye verebilirdi.

Kraliyet yorumcusu Josh Rom, New York Post'a "Muhtemelen özel koleksiyonundaki eşyaları sevdiklerine aktarmak isterdi" dedi:

Koleksiyonun büyük kısmı Charles'a, ve konsort (Kral'la evlendiği için Kraliçe olanlara verilen unvan -ed.n) kraliçe olan eşi Camilla'ya, ve ardından Kate'e geçecek, bu yüzden [vasiyette] onlara büyük bir şey bırakılmayabilir.

Majestelerinin koleksiyonundaki her bir parçanın nereye gideceği tam olarak bilinmese de bunları ailesinin en yakın üyelerine bıraktığı tahmin ediliyor.

Kraliçe'nin mücevherlerini miras alan aile üyeleri arasında muhtemelen Prenses Anne, Wessex Kontesi Sophie, Kate Middleton, Prenses Eugenie, Prenses Beatrice ve Zara Tindall gibi kraliyet mensupları bulunuyor.

Kraliçe'nin hükümdarlığı boyunca taktığı taçlar arasında İmparatorluk Tacı, Büyük Düşes Vladimir Tacı, Burma Yakutu Tacı, Kraliçe Mary'nin Büyük Britanya ve İrlanda'nın Kızları Tacı, Kraliçe Mary'nin Püskül Tacı, Cambridge Aşıklarının Düğümlü Tacı, Kraliçe Mary'nin Pırlanta Saç Bandı, Cartier Halo Tacı, Delhi Durbar Tacı, Brezilya Akuamarini Tacı ve Greville Zümrüt Kokoşnik Tacı da bulunuyor.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU