Yunanistan Başbakanı: Gerginlik giderilirse Erdoğan ile görüşmeye hazırım

Miçotakis, Atina'nın silahlanma yarışına girmeyeceğini ve geçmişte savunma konusundaki hataların tekrarlanmayacağını söyledi

Fotoğraf: AA

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile Yunanistan arasında Doğu Akdeniz'de yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Antalya'ya dönmesini olumlu bir ilk adım olarak niteleyen Miçotakis, bu adımın devamının gelmesi halinde Yunanistan'ın Türkiye ile istikşafi formattaki yeni görüşmelere hazır olduğunu söyledi.

Miçotakis, istikşafi görüşmelerin başlamasının genel iklime bağlı olduğunu savunarak, "Geçmişte de olumlu adımlar gördük ancak devamında olumsuz adımlar izlendi" dedi.

Yunanistan'ın silahlanma programına ilişkin soruları da yanıtlayan Miçotakis, Fransız Rafale tipi savaş uçaklarının ilk siparişinin 2021 yılının ortalarında ulaşacağını, diğerlerinin ise 2022 başlarında tamamlanacağını aktardı.

"Geçmişteki hataları tekrar etmeyeceğiz"

Atina'nın silahlanma yarışına girmeyeceğini ve geçmişte savunma konusundaki hataların tekrarlanmayacağını söyleyen Miçotakis, Ege adalarının silahlandırılmasının söz konusu olmadığını, bunun istikşafi görüşmelerde ele alınmadığını ve alınmayacağını kaydetti.

Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili sorular üzerine, "Gerginliğin giderilmesi halinde Erdoğan ile görüşmeye hazırım" ifadesini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU