Red Bull'un pilot problemi: Sergio Perez'in suyu ısınıyor

Max Verstappen sezondaki 18 yarışın ardından Red Bull'daki takım arkadaşı Perez'in 187 puan önünde yer alıyor

Sergio Perez (sağda), Max Verstappen'in 187 puan gerisinden geliyor (Reuters)

Sergio Perez'in üzerindeki baskı artarken Red Bull'un patronu Christian Horner, ekibinin pilot kadrosu ikilemine dair "yanıtlara ihtiyacı" olduğunu itiraf etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Meksikalı pilot Perez, bu yıl girdiği 18 yarışın ardından takım arkadaşı ve şampiyona lideri Max Verstappen'in 187 puan gerisinden geliyor ve Nisan 2023'ten bu yana Grand Prix kazanmadı.

Perez'in Red Bull'la 2025'in sonuna dek süren ve 2026'ya kadar uzatılma şansı olan bir sözleşmesi var ancak Liam Lawson'ın bu hafta sonu gerçekleşecek ABD Grand Prix'si için kardeş takım RB'ye terfi etmesi, Red Bull'un gelecek seneden önce seçeneklerini değerlendirdiğini gösteriyor.

Üreticiler sıralamasında zirvedeki yerini McLaren'a kaptıran Red Bull'un patronu Horner, ekibinin gelecek yıl Verstappen ve takım arkadaşı arasında "büyük bir uçurum olmasını göze alamayacağını" kabul ediyor.

Autosport'a konuşan Horner, Red Bull'un pilot durumu hakkında "Kesinlikle çözüme ihtiyacımız var" dedi.

Rakiplerimize baktığımızda Ferrari'nin gelecek yıl (Lewis) Hamilton ve (Charles) Leclerc'le ile güçlü olacağını düşünüyorum. Ayrıca (Lando) Norris ve (Oscar) Piastri'yle McLaren güçlü bir kadro.

İki pilotumuzun arasında büyük bir uçurum olmadığına emin olmamız lazım çünkü bunu kaldıramayız.

Perez, 2021'de Alex Albon'ın yerini aldığından beri Red Bull'da fakat 4 yıllık ortaklıkları boyunca Verstappen'in performanslarına ayak uydurmakta zorlandı.

Öte yandan Yuki Tsunoda, gelecek sene RB'de kalacak olsa da sezonda güçlü bir kapanış yaparak Perez'in yerine geçme şansını elde edebilir.

Daniel Ricciardo, Singapur'daki son yarışın ardından Perez'in yerine geçecek seviyede olmadığı için RB tarafından gönderilmiş ve yerine Lawson alınmıştı.

Perez ise Formula 1'in Meksiko'ya gelmesiyle evinde yarışmadan önce, bu hafta sonu Austin'de başlayarak sezonu güçlü bir şekilde kapamayı hedefliyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU