Trump'ın desteklediği kripto projesi, hedefinin yalnızca yüzde üçünü satabildi

World Liberty Financial'ın internet sitesi de açılıştan kısa bir süre sonra çöktü

(Reuters)

Donald Trump'ın desteklediği yeni bir kripto para, salı günü piyasaya çıktıktan sonra token'larının yalnızca yüzde üçünü sattı.

İlk "kripto başkan" olacağını iddia eden Cumhuriyetçi başkan adayı, World Liberty Financial'ın projesine, WLFI token'lar satışa çıktıktan kısa bir süre sonra X'te (Twitter) açık bir şekilde destek vermişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu desteğe rağmen haberin yazılma tarihinde, yani proje kamuya açık hale geldikten 24 saat sonra 300 milyon dolarlık satış hedefinin yalnızca 11 milyon dolarına ulaşıldı. İnternet sitesi de açılışın ardından kısa bir süre içinde çöktü ama daha sonra yeniden erişime açıldı.

WLFI danışmanı Sandy Peng, sitenin ilk saatinde 72 milyon tekil ziyaretçi aldığını ve neredeyse 2 bin 900 yatırımcının token satın aldığını aktardı, bu da ziyaretçilerin yüzde 0,01'inden daha azına denk geliyor.

Halihazırda devredilemeyen WLFI token'lar, sahiplerine World Liberty Financial platformunda, reklam ortaklıkları ve teknik değişiklikler gibi yönetimsel konularda oy kullanma fırsatı veriyor.

Toplam token'ın yalnızca yüzde 63'ü halka açıldı, yüzde 17'si kullanıcı ödülleri ve yüzde 20'si de Trump'ın aile üyeleri ve projeye katkı sağlayan diğer kişilere ayrıldı.

Trump, World Liberty Financial'da "baş kripto sözcüsü" rolünü üstlenirken oğlu Barron, projenin "Merkeziyetsiz finans öncüsü" diye geçiyor. Diğer iki oğlu Eric ve Donald Jr, "Web3 elçileri" olarak görünüyor.

World Liberty Financial, Bitcoin'in orijinal beyaz kağıdından etkilenerek projenin ayrıntılarını açıklayan bir "altın kağıt" paylaştı.

Kağıtta "Donald J. Trump'ın vizyonundan ilham alan World Liberty Financial, merkeziyetsiz bir finans merkezi olmaktan daha fazlasını hedefliyor: ABD dolarının, Merkez Bankası Dijital Para Birimlerinin merkezi kontrolüne boyun eğmeksizin, dijital dünyadaki geleceğini güvence altına almaya destek olmayı amaçlayan bir hareket" yazıyordu.

$WLFI ile katılımcısınız, seçmensiniz ve merkeziyetsiz finans geleceğinin bir parçası olabilirsiniz.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU