Game of Thrones'un yazarından iptal edilen diziye övgü

Dizinin hayranları imza kampanyası başlattı

8 bölümden oluşan tarihi dizi, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 94 gibi kusursuza yakın bir puana sahip (Amazon Prime Video)

Game of Thrones'un yazarı George R. R. Martin, aldığı tüm övgü dolu yorumlara rağmen ilk sezonunun ardından iptal edilen diziyle ilgili olumlu bir inceleme paylaştı.

Amazon Prime Video ekranlarında izleyiciyle buluşan Leydi Jane'im (My Lady Jane), sadece bir sezon ekranlara gelmesinin ardından yayından kaldırılmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizi, beklenmedik bir şekilde kendini bir gecede kraliçe olarak bularak, tahtını ve kellesini isteyen suçluların hedefi haline gelen Leydi Jane Grey'in hayatını konu alıyordu.

27 yaşındaki Emily Bader'ın Leydi Jane'i canlandırdığı büyük bütçeli dizi, Gemma Burgess'in genç yetişkin roman serisine dayanıyor. 

Prime Video, 16 yaşından küçük izleyiciler için uygun olmadığını belirttiği dizinin resmi tanıtımında şöyle yazıyor:

Gerçek aşk, çılgın maceralar, gözünü kral kanı bürümüş manyaklar, anlamsız kahramanlıklar, sapkın entrikalar, gösterişli kılıç dövüşleri, biraz büyülü gerçekçilik ve bolca seksle dolu destansı bir hikayeye hazır mısınız?

Hem izleyicilerin hem de eleştirmenlerin kalbini çalan dizinin iptal kararı tepkiyle karşılanmıştı. Dizinin hayranları ikinci sezonun gelmesi için imza kampanyaları bile başlatmıştı.

"Zekice ve orijinal"

Martin de "Not A Blog" adını verdiği blogunda, Leydi Jane'im hakkındaki düşüncelerini paylaştı. Ünlü yazar, Prime Video dizisini izlediğini ve beğendiğini açıkladı.

Bazıları Leydi Jane'im ve Netflix'teki Bridgerton'ın benzediğini söylese de Martin, dizinin kendisine Hulu'nun beğenilen projesi The Great'i hatırlattığını söyledi. 

Martin ayrıca iptal edilen diziyi "zekice ve orijinal" diye nitelendirdi.

Alternatif tarihi her zaman sevmişimdir ve Britanya'nın 9 günlük kraliçesi Jane Grey beni her zaman büyülemiştir. O halde, Amazon Prime'da ekranlara gelen, cadılar ve şekil değiştirenlerle dolu bir Britanya'da geçen, Jane'in 9 günden fazla hüküm sürdüğü, zekice ve orijinal tarihi fantastik dizi Leydi Jane'im'den gerçekten keyif almam şaşırtıcı değil.

Forbes, Leydi Jane'im için "2024'ün en iyi dizilerinden biri" ifadelerini kullanmıştı. Ancak dizi, Nielsen'in en çok izlenen yapımları sıraladığı yayın listelerine giremediği için Prime Video'ya umduğu izlenme rakamlarını sağlayamamıştı.


Independent Türkçe, ScreenRant, Forbes, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU