45 yıllık serinin en iyilerinden: Yeni bilimkurgu gözünü zirveye dikti

Eleştirmenlerin övdüğü film yarın vizyonda

Birleşik Krallık prömiyerini bugün Edinburgh Uluslararası Film Festivali'nde yapacak olan Alien: Romulus, yarın ABD'yle birlikte Türkiye'de de gösterime giriyor (20th Century Studios)

Disney, yarın gösterime girecek Alien: Romulus'la, gişedeki hakimiyetini hafta sonu boyunca sürdürmeyi hedefliyor. 

Usta yönetmen Ridley Scott, bilimkurgu soslu korku serisinin son halkasının yapımcıları arasında yer alıyor. Filmin gösterime girer girmez gişe hakimiyetini ele geçirmesi bekleniyor. 

Hafta sonunda 75 milyon dolar kazanabilir

Alien: Romulus'un ABD ve Kanada'daki hasılatının 40 milyon dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. 45 yıllık serinin yeni filminin, dünya çapındaki kazancınınsa toplam 75 milyon doları bulması bekleniyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Marvel Stüdyoları ve Disney ortak yapımı olan Deadpool & Wolverine'in, bu hafta sonu gişe listesinin ikinci sırasında yer alacağı düşünülüyor.

Ryan Reynolds ve Hugh Jackman'ın başrolleri paylaştığı rekortmen süper kahraman filmi, geçen hafta sonu 1 milyar dolarlık hasılat sınırını aşmayı başarmıştı.

Disney, yılbaşından bu yana 3 milyar dolarlık hasılat sınırını geçen ilk stüdyo oldu.

Fede Alvarez'in yönettiği Alien: Romulus, uzun soluklu serinin 8. halkası. 

Pek çok sinema yazarı, Alvarez'in 1979'da Scott imzalı Yaratık'la (Alien) başlayan serinin en iyi filmlerinden birine imza attığı konusunda hemfikir.

45 yıllık serinin en iyi üçüncü filmi

Alien: Romulus, aldığı olumlu yorumlar sayesinde eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da, Scott'ın Yaratık'ıyla James Cameron'ın 1986 tarihli devam filmi Yaratık 2'nin (Aliens) ardından, serinin en yüksek üçüncü puanına sahip. Korku filmi, 100 üzerinden 82 puan almayı başardı.

Filme gelen ilk yorumlarda dehşet verici sahneler, el yapımı gerçekçi görsel efektler ve yetenekli oyuncu kadrosundan övgüyle söz ediliyor.

Alien: Romulus'ta bir grup genç uzay sömürgecisinin, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derin köşelerini temizlerken dünyanın en korkutucu yaşam formuyla karşılaşması sonucu yaşadığı olayları anlatıyor.

2013 yapımı Kötü Ruh'un (Evil Dead) Uruguaylı yönetmeninin imzasını taşıyan filmde, başroldeki Cailee Spaeny'ye Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu'nun başını çektiği son derece genç bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Deadline, CBR.com

DAHA FAZLA HABER OKU