Stranger Things hayranlarına müjde: Yeni sezondan önce sahnelerde

Netflix dizisindeki olayların öncesini anlatıyor

Stranger Things'in 4. sezonu, dünya çapında 140 milyon kez izlendi (Netflix)

Stranger Things: The First Shadow, ilkbaharda Broadway'e geliyor. 

Netflix dizisindeki olayların öncesini konu alan oyun, 28 Mart 2025'te Marquis Theatre'da ön gösterimlere başlayacak. Stranger Things hayranlarını heyecanlandıran oyunun ABD'deki prömiyeriyse nisanda gerçekleşecek.

Oyunun yapımcılığını Netflix ve Sonia Friedman Productions üstleniyor. Gösteri, Aralık 2023'te Londra'daki West End'de prömiyerini yapmıştı ve halen izleyiciyle buluşmaya devam ediyor.

Kate Trefry tarafından yazılan oyunda, Winona Ryder'ın canlandırdığı Joyce ve David Harbour'ın oynadığı Hopper da dahil olmak üzere dizideki karakterlerin genç halleri yer alıyor. 

Prodüksiyon, oyunun konusunu şöyle özetliyor: 

Dünya tersine dönmeden önce. Hawkins, 1959. Sıradan endişeleri olan sıradan bir kasaba... Genç Jim Hopper'ın arabası çalışmıyor, Bob Newby'nin kız kardeşi radyo programını ciddiye almıyor ve Joyce Maldonado sadece mezun olup kasabadan defolup gitmek istiyor. Yeni öğrenci Henry Creel geldiğinde, ailesi yeni bir başlangıç yapmanın o kadar da kolay olmadığını anlıyor. Ve geçmişin gölgeleri çok uzun bir menzile sahip.

Diziyi yaratan Duffer kardeşler, hikayede Trefry ve Jack Thorne'la birlikte çalıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Stranger Things'in yönetici yapımcısı Shawn Levy, oyunun da prodüktörleri arasında yer alıyor.

Netflix'in rekortmen bilimkurgu dizisi, Hawkins çetesi ve Vecna arasındaki yüzleşmeyi merkeze alan 4. sezonuyla 2022'de geri dönmüştü. 

Dizinin ortak yaratıcılarından Ross Duffer, geçen ay Instagram hesabından çekimlerle ilgili bir güncelleme paylaşmıştı. 40 yaşındaki yapımcının paylaşımına göre 5. sezon çekimlerinin yarısı tamamlandı.

Dizinin 5. ve final sezonunun 2025'in ortalarında gösterime gireceği tahmin ediliyor.


Independent Türkçe, Hollywood Reporter, ScreenRant, Variety

DAHA FAZLA HABER OKU