House of the Dragon'un ne zaman biteceği belli oldu

İkinci sezon finali çok konuşulmuştu

2022'de gösterime giren dizinin ikinci sezonu 16 Haziran'da başlamıştı (HBO)

HBO'nun popüler dizisi House of the Dragon'un ne zaman sona ereceği belli oldu. Dizinin ortak yaratıcısı ve baş yazarı Ryan Condal'a göre, Game of Thrones prequel'i 4 sezon sürecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'nin haberine göre Condal, ikinci sezon finalinin gösterime girmesinden bir gün sonra düzenlediği basın toplantısında, üçüncü sezonun yazım sürecinde olduğunu açıkladı.

Condal, dizinin prodüksiyon öncesi çalışmalarının sonbaharda da devam edeceğini ve 2025'in başlarında yapıma başlamayı hedeflediklerini söyledi.

Dizinin ilk sezonu 10 bölüm, ikinci sezonuysa 8 bölüm sürmüştü. 45 yaşındaki Condal, üçüncü sezonun da 8 bölümden oluşup oluşmayacağı sorulduğunda şunları söyledi: 

HBO'yla bu konuda görüşme yapmadım. Sadece dramatik hikaye anlatımı açısından dizinin temposunun ikinci sezondan itibaren aynı şekilde devam edeceğini tahmin ediyorum.

Game of Thrones spinoff'unun ortak yaratıcılarından yazar George R.R. Martin, Ekim 2022'de kişisel blogunda yaptığı açıklamada, hikayenin "hakkını vermek için her biri 10 bölümden oluşan 4 tam sezon gerekeceğini" belirtmişti.

Martin'in Buz ve Ateşin Şarkısı (A Song of Ice and Fire) serisine dayanan Game of Thrones, 2011-2019'da 8 sezon boyunca izleyiciyle buluşmuştu.

Basın toplantısında Condal, 4 Ağustos'ta ekranlara gelen ikinci sezon finalinde "Gullet Savaşı'nın yer almaması" eleştirilerine de değindi. 

Açıkçası, finali izleyen herkesin bildiği gibi, bu olaya doğru ilerliyoruz. House of the Dragon'un hikaye anlatımı yönünde bu olay çok kısa bir süre içinde gerçekleşecek.


Independent Türkçe, Variety, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU