Rapor: Refah konusundaki ABD-İsrail görüşmesi anlaşmazlıkların gölgesinde kaldı

ABD, İsrail'in Refah'taki sivillerin tahliyesinin ne kadar süreceğine ilişkin tahminlerini ‘gerçekçi’ bulmadı

Devam eden çatışmaların ortasında İsrail'in Gazze sınırı yakınında bir tankın içinde görüntülenen İsrail askerleri / Fotoğraf: Reuters

Bilgi sahibi kaynaklar bugün Axios'a, ABD ve İsrail arasında Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta planlanan askeri operasyonla ilgili olarak yapılan toplantının iki taraf arasındaki farklılıkların gölgesinde kaldığını, ancak yapıcı olduğunu açıkladı.

Arap Dünyası Haber Ajansı'na (AWP) göre kaynaklar, İsrail'in sivillerin şehirden tahliyesi konusunda fikirler öne sürdüğünü ve bunun en az dört hafta süreceğini tahmin ettiğini de sözlerine ekledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Axios'a konuşan iki kaynağa göre ABD, İsrail'in Refah'taki sivillerin tahliyesinin ne kadar süreceğine ilişkin tahminlerini ‘gerçekçi’ bulmadı ve toplantı sırasında planlanan bir tahliyenin dört aya kadar sürebileceğini vurguladı. Ancak İsrail bunu reddetti.

Kaynaklar, ABD'nin İsrail'e Gazze Şeridi'nde beş aydan uzun bir süredir devam eden ve giderek kötüleşen insani krizin, sivilleri Refah'tan etkin ve düzenli bir şekilde tahliye etme kabiliyetine olan güveni engellediği konusunda bilgi verdiğini söyledi.

Kaynaklar, İsrail'le yapılan görüşmede Washington'un Refah'taki askeri operasyon için alternatif bir plan sunduğunu da sözlerine ekledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU