İlk Altın Küre'sini alan Christopher Nolan, ünlü oyuncuyu andı

Yönetmen Oppenheimer'la ilk Altın Küre'sini kabul ederken yaşadığı "karmaşık" bir anı hatırladı

(Reuters/AFP)

Christopher Nolan, 2024 Altın Küre ödülünü kabul ederken Heath Ledger'ın ölümünün ardından yaşadığı "karmaşık ve zorlu" deneyimi hatırladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

6 adaylığın ardından Oppenheimer'la ilk Altın Küre ödülünü kazanan yönetmen, sahneye çıktıktan hemen sonra yönetmenliğini yaptığı 2008 yapımı Batman'in devam filmi Kara Şövalye'de (The Dark Knight) oynayan Ledger hakkında konuştu.

Kabul konuşmasını yaparken Nolan izleyicilere tören için en son 2009'da sahneye çıktığını ve 2008'de hayatını kaybeden Ledger adına En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü kabul ettiğini söyledi.

Ledger ölümünden sonra Kara Şövalye'de görünmüştü. Gişe canavarı film, Avustralyalı aktörün 28 yaşında kazara aşırı dozdan ölmesinden 5 ay sonra gösterime girmişti.

Ledger'ın ödülünü aldığı geceyi hatırlayan Nolan şunları söyledi:

Teşekkür ederim. Daha önce bu sahneye ilk kez sevgili dostumuz Heath Ledger adına çıkmıştım ve bu benim için karmaşık ve zorlayıcı bir durumdu.

Nolan sözlerine Oppenheimer oyuncularından Downey Jr'ı selamlayarak devam etti:

Konuşmamın ortasında kafamı kaldırdığımda Robert Downey Jr gözüme çarpmıştı, bana sevgi ve destek dolu bir bakış atmıştı, halen bana attığı bakışın aynısını.

Downey Jr, Nolan konuşmasını yaparken gülümsedi.

Yönetmen, Barbie ve The Super Mario Bros Movie'nin ardından 2024'ün en başarılı üçüncü filmi olan Oppenheimer'ın yıldızlarının isimlerini sayarken, "Kendim için kabul etmenin daha kolay olacağını düşünmüştüm ama burada dururken bunu ancak başkaları adına kabul edebileceğimi fark ettim" dedi.

"Yönetmenler olarak kişileri bir araya getirir ve ellerinden gelenin en iyisini yapmalarını sağlamaya çalışırız" diyen Nolan, sözlerini şöyle sürdürdü, "Robert, Cillian [Murphy], 20 yıllık suç ortağım Matt [Damon], Florence [Pugh] ve Emily [Blunt], bu inanılmaz ekibimizin inanılmaz çalışması."

Murphy ve Downey Jr, atom bombasının yaratılmasının ardındaki isim olan J. Robert Oppenheimer'ı konu alan filmle sırasıyla En İyi Erkek Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödüllerini aldılar.
 

christopher nolan
Christopher Nolan, Oppenheimer'la Altın Küre'de En İyi Yönetmen ödülünü aldı (Youtube)


Oppenheimer film kategorisinde gecenin en büyük galibi olurken, Succession ve The Bear TV kategorilerini sildi süpürdü. Törenin sunuculuğunu yapan komedyen Jo Koy, Taylor Swift'i hedef alan bir şakayla şarkıcıyı etkilememiş gibi görünürken, Harry ve Meghan'la özellikle acımasız bir şekilde dalga geçti.

Bu arada komedyen Jim Gaffigan, Jeffrey Epstein'in gizlilik kararının kaldırıldığı mahkeme kayıtlarını ele alan tartışmalı bir espriyle izleyicilerin yüzünü buruşturdu.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU