Nolan, Oppenheimer'dan sonraki filmiyle ilgili ipucu verdi

Yönetmenin son filmi Oppenheimer, neredeyse 1 milyar dolar hasılat elde etti

Oppenheimer'ın 47 yaşındaki başrolü Cillian Murphy, Palm Springs Uluslararası Film Festivali'nde Desert Palm Başarı Ödülü'nü alacak (Universal)

Yönetmen Christopher Nolan, bu yılki Oppenheimer'dan sonra çekeceği filmin ipuçlarını verdi.

Kara Şövalye (The Dark Knight) Üçlemesi, Başlangıç (Inception) ve 2002 yapımı Uykusuz'un (Insomnia) yönetmeni Nolan'ın bu yılki görkemli filmi, atom bombasının babası kabul edilen J. Robert Oppenheimer'ın biyografisi Oppenheimer olmuştu. 

"Oppenheimer kadar kasvetli olmasın"

Oppenheimer, eleştirmenlerin beğenisini kazanmış ve gişede etkileyici rakamlara ulaşarak yaklaşık 1 milyar dolar hasılat elde etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İrlandalı oyuncu Cillian Murphy'nin başrolde olduğu Oppenheimer'ın büyük başarısının ardından Nolan, bir sonraki filmi hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yahoo Entertainment'a konuşan 53 yaşındaki yönetmen, bir sonraki filmine geçerken "bir parçasının bu hikayeyi geride bırakmak istediğini" açıkladı. 

Oppenheimer'ın başarısına minnettarlığını dile getiren Nolan, bir sonraki filminin "o kadar da kasvetli olmayan" bir şey olabileceğini belirtti:

Bir yanım hikayeyi geride bırakmak istiyor. Yani biliyorsunuz, yaptığınız bir film hakkında konuşabilmek büyük ayrıcalık ve bu film artık evlere giriyor.

"Burada oturup sizinle filmin başarısı hakkında konuşabilmek harika" diyen yönetmen, sözlerine şöyle devam etti: 

Bu büyük bir ayrıcalık. Ama konu çok karanlık. Nihilist. Ve evet, bir yanım devam etmek ve belki de bu kadar kasvetli olmayan bir şeyler yapmak istiyor.

Oppenheimer, Nolan'ın filmleri arasında özellikle karanlık bir yapım olsa da yönetmen hafif filmler yapmasıyla tanınmıyor. 

Dolayısıyla, yönetmen bir sonraki projesini geliştirdiğinde "o kadar da kasvetli olmayan" bir Nolan filminin nasıl ortaya çıkacağı merak konusu. 


Independent Türkçe, Yahoo Entertainment, ScreenRant

DAHA FAZLA HABER OKU