Britney Spears'ın kitabını filme uyarlamaya talip olan Brad Pitt tepki çekti

Pop yıldızının bomba etkisi yaratan anı kitabının uyarlamasının "şekillenmeye başladığı" bildiriliyor

(AP)

Henüz raflarda yerini alalı bir ay bile olmadı ama Britney Spears'ın çok satan anı kitabı The Woman in Me'nin beyazperdeye uyarlanması için görüşmeler başladı.

Bomba etkisi yaratan ve 24 Ekim'de yayımlanan anı kitabı, Toxic'le tanınan 41 yaşındaki şarkıcının Justin Timberlake'le ilişkisi ve çocuklarının velayeti için verdiği savaş da dahil, özel hayatından bir dizi samimi açıklama içeriyor.

İlk haftasında ABD'de 1 milyondan fazla satan kitap, The New York Times'ın kurmaca olmayan kitapları arasında en çok satanlar listesinde zirveye oturdu.

PageSix'in haberlerine göre 59 yaşındaki Brad Pitt, Spears'ın hikayesini beyazperdeye uyarlamak için teklif veren tanınmış ünlüler arasında yer alıyor. ABD merkezli tabloid dergisine konuşan kaynaklar, Reese Witherspoon ve Margot Robbie'nin de projeyle ilgilenenler arasında yer aldığının anlaşıldığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Independent yorum için Pitt ve Spears'ın temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Öte yandan Pitt'in teklifi bazı eleştirilerle karşılaşırken X/Twitter'da birkaç kişi, ünlü oyuncunun şirketi Plan B Entertainment'ın "tacize uğramış bir kadınla ilgili bir hikayenin yapımcılığını üstlenmesinin" riyakarlık olacağını öne sürdü.

Bir kişi "Gerçekten hastalıklı çünkü yapımcılığını üstlendiği filmler Kadın Dedi Ki (She Said), Blonde ve Konuşan Kadınlar (Women Talking).... kadın hikayelerinin bayraktarı ve feminist biri gibi oluşturduğu imajını 'iyileştirme' örüntüsü var" diye tweet attı.

İkinci bir kişi de şöyle ekledi:

Brad Pitt'in kadınların sömürülmesi ve taciz edilmesiyle ilgili hikayelerde adını sürekli ortaya atması benim için apayrı bir kötülük türü.

Dövüş Kulübü'nün (Fight Club) yıldızı yıllarca, tecavüzden hüküm giymiş Harvey Weinstein'in davranışlarını öğrendikten sonra bile medya kralıyla çalışmaya devam ettiği için suçlamalarla karşılaştı.

Pitt daha önce Weinstein'le yakından çalıştığını reddetmişti. The Weinstein Company'nin dağıtımını üstlendiği 2012 yapımı Kibarca Öldürmek'le (Killing Them Softly) ilgili BuzzFeed'e konuşan anlaşmaya yakın bir kaynak, filmle ilgili bu sürecin Yaratıcı Sanatçılar Ajansı (CAA) aracılığıyla yürütüldüğünü, yani Pitt ve Weinstein'in doğrudan etkileşime geçmediğini söylemişti.

Weinstein, Quentin Tarantino'nun 2009'da çıkan filmi Soysuzlar Çetesi'nin (Inglourious Basterds) de yapımcılığını üstlenmişti fakat BuzzFeed'e konuşan kaynaklar oyuncunun yapım süreci boyunca Weinstein'le çok az temas kurduğunu ve filmin Pitt'in Tarantino'yla yaptığı işlerin bir devamı olduğunu ifade etmişti.

2018'de verdiği bir röportajda Gwyneth Paltrow, 1994'teki bir iş toplantısı sırasında yapımcının kendisine uygunsuz bir şekilde dokunmasının ardından Pitt'in Weinstein'i öldürmekle tehdit ettiğini açıklamıştı.

Kısa süre önce Pitt de eski eşi Angelina Jolie'nin istismar iddialarıyla karşılaşmıştı. Malefiz'in (Maleficent) yıldızı, Pitt'i 2016'da özel bir jette yolculuk yaparken kendisine ve çocuklarına fiziksel ve sözlü saldırıda bulunmakla suçlamıştı.

Pitt'in temsilcisi, Jolie'nin iddialarını "tamamen gerçek dışı" diye nitelendirmişti. Pitt daha sonra Los Angeles County Çocuk ve Aile Hizmetleri Departmanı ve Los Angeles Polis Teşkilatı tarafından yürütülen bir soruşturmanın ardından bütün suçlamalardan aklanmıştı.

PageSix'e konuşan içeriden bir kaynak, Spears'ın anı kitabının planlanan uyarlamasının "yeni yeni şekillenmeye başladığını" söyledi.

ABD merkezli medya şirketi The Ankler geçen hafta Spears'ın, kitabının başarısını "çevreleyen medya çılgınlığı" ve gelen "tepkilerden bunalması" sonucu ekibinin, pop yıldızının "nefes alacak zamanı olana kadar hakların nereye gideceğiyle ilgili önemli kararlar vermeyi ertelediğini" bildirmişti.

Gazetenin haberine göre Spears'ın, "o ruh halinde hissetmediği" için adı açıklanmayan bir yapımcıyla yapacağı görüşmeyi "son anda" ertelediği anlaşılıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films/news

Independent Türkçe için çeviren: Büşra Ağaç

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU