Resmen duyuruldu: Kült korku filmi tiyatro sahnesine taşınıyor

Ürkütücü bir serinin fitilini ateşleyen film, Steven Spielberg'ü bile korkutmuştu

Paranormal Activity, dünya çapında 193,4 milyon dolar hasılat elde ederek şimdiye kadar yapılmış en kârlı filmlerden biri olmuştu (Paramount)

Paranormal Activity, meşhur korku serisinin ilk filminin gösterime girmesinden 16 yıl sonra, tiyatro sahnesinde izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Hollywood Reporter'ın haberine göre, Pi'nin Yaşamı'nın (Life of Pi) Tony ödüllü Broadway prodüksiyonunu yöneten Simon Friend, serinin haklarını satın aldı ve korku filmini tiyatroya taşımayı planlıyor.

Yalnızca 15 bin dolara çekilmişti

Broadway yazarı Levi Holloway, Paranormal Activity'nin sahne uyarlamasını yazmak üzere ekipte yer alıyor. Oyunun şimdilerde "erken gelişim" aşamasında olduğu ifade ediliyor.

İlk Paranormal Activity, sadece 15 bin dolara çekilmiş ve tanınmayan oyuncu kadrosuna rağmen kısa sürede büyük başarı yakalamıştı.

İlk olarak 2007'de gösterime giren film, 2009'da yeniden vizyona sokularak daha geniş bir kitleye ulaşmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD genelinde sadece 160 salonda gösterime giren film, ilk hafta sonunda 7 milyon dolar hasılat elde etmeyi başarmıştı.

Oren Peli'nin yazıp yönettiği Paranormal Activity, San Diego'da yeni bir eve taşınan genç çiftin başına gelenleri merkeze alıyordu. 

Kötücül güçlerin dadandığı Katie ve Micah'yı konu alan yalın film, izleyicilerini günlerce uykusuz bırakmış ve korku söz konusu olduğunda azın çok olduğunu bir kez daha kanıtlamıştı.

Filmin, Jaws ve Kötü Ruh gibi (Poltergeist) korku klasiklerinin yönetmeni Steven Spielberg'ü bile ürkütmüştü.


Independent Türkçe, Daily Mail, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU