Nolan, Oppenheimer'daki seks sahnelerinin neden "elzem" olduğunu açıkladı

52 yaşındaki yönetmen, Oppenheimer'a kadar hiçbir filminde sevişme sahnesi kullanmamıştı

Oppenheimer 21 Temmuz'da, Greta Gerwig'in filmi Barbie'yle aynı gün gösterime giriyor (Universal)

Christopher Nolan'ın merakla beklenen son filmi Oppenheimer, nihayet bugün vizyona girdi. Eleştirmenlerin övgüyle bahsettiği, sinemacı Paul Schrader'ın "bu yüzyılın en iyi, en önemli filmi" olarak nitelendirdiği filme daha önce "seks ve çıplaklık" nedeniyle ABD'de "R" derecesi verilmişti. Bu uyarı, 17 yaşın altındakilerin, filmi yanlarında bir yetişkin olmadan izleyemeyeceğini belirtiyor.

Nolan, seks sahnelerinin filmin konusunu tam anlamıyla yansıtmak için neden "elzem" olduğunu ve bu sahneleri çekerken neden gergin hissettiğini açıkladı.

"Atom bombasının babası" olarak anılan J. Robert Oppenheimer'ın hayatını konu alan filmin başrolünde Cillian Murphy yer alırken, ona Florence Pugh, Matt Damon ve Emily Blunt gibi yıldızlarla dolu bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Filmdeki seks sahneleri Murphy'nin canlandırdığı J. Robert Oppenheimer ve Florence Pugh'nun hayat verdiği Jean Tatlock karakterleri arasında geçiyor.

Tarihi dramada Oppenheimer, Emily Blunt'ın canlandırdığı Kitty lakaplı Katherine'le evlenmeden önce ve bu evliliği sürdürürken Tatlock'la ilişki yaşıyor.

Nolan'ın 12. uzun metrajlı filmi, yönetmenin kariyerinde bazı ilklere işaret ediyor. Oppenheimer, siyah-beyaz film kullanarak IMAX'te çekilen ilk film. Yönetmenin ilk biyografik filmi olan Oppenheimer, ayrıca Nolan'ın seks sahneleri içeren ilk filmi. 

Yönetmen kariyeri için yeni bir alana girerken, Insider'a verdiği röportajda sahnelerle ilgili biraz endişe duyduğunu itiraf etti. Nolan, sahneleri çekerken "gergin ve dikkatli" olduğunu söyledi.

Londra doğumlu yönetmen sevişme sahneleri hakkında şunları söyledi: 

Daha önce çalışmadığınız alanlarda çalışmak için kendinizi zorladığınız her an, gereğine uygun şekilde gergin, dikkatli, planlı ve hazırlıklı olmalısınız.

52 yaşındaki Nolan, bu sahnelerin Oppenheimer ve Tatlock arasındaki ilişkinin kurulmasında "önemli bir rol oynadığını" söyledi. Tatlock'un Amerikan Komünist Partisi'yle bağlantısı, fizikçinin Sovyet casusu olduğu şüphesine yol açmıştı.

Oscar adayı sinemacı şöyle açıkladı:

Oppenheimer'ın hayatına baktığınızda, cinselliği, kadınlarla olan ilişkisi, yaydığı cazibe, hikayesinin önemli bir parçası.

Yönetmen, Tatlock'ı canlandıran Pugh için de şunları söyledi: 

Onunla tanıştım ve hemen yaratıcı bir bağlantı hissettim. Jean Tatlock'a hayat verebilecek ve seyircinin bu figürün Oppenheimer'ın hayatındaki önemini anlamasını sağlayabilecek biri olduğunu gördüm.

Nolan'a göre, izleyicilere yargılamak yerine empati kurup anlayabilecekleri bir Oppenheimer portresi sunmak filmin nihai misyonuydu.


Independent Türkçe, Insider, Collider
 

DAHA FAZLA HABER OKU