Taylor Swift, kendisine mektup yazmasına rağmen Meghan Markle'ın podcast'ine çıkmamış

Spotify, Sussex Dükü ve Düşesi'yle olan 15,7 milyon sterlinlik anlaşmasını önceki haftalarda sonlandırmıştı

(Reuters)

Taylor Swift'in, Meghan Markle'dan "kişisel bir mektup" almasına rağmen Sussex Düşesi'nin Spotify'daki podcast'i Archetypes'a katılmayı reddettiği bildirildi.

Önceki haftalarda Spotify'ın Sussex Dükü ve Düşesi'yle olan milyonlarca sterlinlik anlaşmasını sona erdirdiği aktarılmıştı. Archetypes'ın ilk sezonu geçen yıl yayımlandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kraliyet ailesinin önde gelen üyeleri olarak görevlerinden ayrılmalarının ardından Prens Harry ve Meghan, aralarında İsveçli dijital müzik yayını şirketi ve Netflix'in de bulunduğu eğlence devleriyle çok sayıda yüksek değerli içerik oluşturma anlaşması imzaladı.

Spotify'la Eylül 2020'de imzaladıkları üç yıllık anlaşma, aşağı yukarı 15,7 milyon sterlin (yaklaşık 508 milyon 263 bin TL) değerindeydi.

The Wall Street Journal'ın 15 Haziran'da konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberine göre Dük ve Düşes'in prodüksiyon şirketi Archewell Audio, ödemeyi gerekçelendirmek için gereken "verimlilik kriterlerini" karşılayamadı.

Yeni bir habere göre, Archetypes'ın nihayet ağustosta yayımlanmasına giden yol, prodüksiyon sorunları ve engellerle doluydu.

Gazetenin 24 Haziran'da yayımlanan son haberinde Spotify yöneticilerinin, Archewell'in Meghan'ın programı için bir fikir bulması ve üzerinde çalışacak bir ekip oluşturması için geçen süre nedeniyle "hayal kırıklığına uğradıkları" belirtildi.

Anlaşma hakkında bilgi sahibi kişiler, Spotify'ın Gimlet biriminin Archetypes için muhtemel konukların bir listesinin oluşturulmasına katkıda bulunduğunu ancak doğru türde bir konuk bulmanın kolay olmadığını gazeteye söyledi.

Düşesin Swift'e kişisel bir mektup göndererek Mariah Carey, Serena Williams ve Paris Hilton'u ağırladığı programına katılmasını istediği bildirildi.

Ancak Swift, temsilcisi aracılığıyla daveti reddetti.

The Independent, yorum için Archewell Audio ve Swift'in temsilcileriyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Gazetenin haberinde Meghan'ın aralarında eski baş içerik sorumlusu Dawn Ostroff'un da bulunduğu üst düzey Spotify yöneticileri aracılığıyla programın yapımcılarına ulaşarak bölümlerde son dakika değişiklikleri talep ettiği de belirtildi.

Başka bir yerde, Archewell Audio'nun Spotify'la yaptığı ve hem Harry hem de Meghan'ın bir podcast'in yapımında ve seslendirilmesinde doğrudan yer almasını öngören anlaşmanın şartlarını yerine getirmediği bildirildi.

Haberlere göre Prens Harry, yanlış bilgilendirme, gaziler ve ABD'de yaşayan bir yabancı olarak kendi bakış açısıyla ilgili olası podcast'leri araştırdıktan sonra program fikrine son şeklini vermekte zorlandı.

Bloomberg'in haberine göre Dük, Vladimir Putin ve Donald Trump ile "çocukluk travmaları" hakkında röportaj yapacağı bir podcast de önerdi.

Hem Archewell Audio hem de Spotify daha önce yollarını ayırma kararının karşılıklı olduğunu ve "birlikte yaptıkları podcast serisinden gurur duyduklarını" söylemişti.

Archetypes, yayımlandığı hafta Spotify'ın podcast listelerinde zirveye yerleşmiş ve 2022'nin en iyi podcast'i dalında The People's Choice Ödülü'nü kazanmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU