Seyahatin Geleceği araştırması: Pasaportların yerini kalp atışları alacak

Önde gelen akademisyenlere göre, geleceğin yolcuları geri dönüştürülebilir tatil kıyafetlerini ve otel büfelerindeki yemekleri üç boyutlu olarak basabilecek

(easyJet)

Pasaportunuzun renginden yakınmayı unutun; yeni bir çalışmadaki tahmine göre gelecekte yolcular havalimanı güvenliğinden kalp atışı ve biyometrik pasaportlarla geçecek.

EasyJet 2070: Seyahatin Geleceği Raporu'nda (easyJet 2070: The Future Travel Report) sadece 50 yıl içinde yolcuların kişiye özgü kalp atışı imzalarının ve biyometrik bilgilerinin, bugün parmak izi tarama teknolojisinin çalışma şeklindeki gibi küresel bir sisteme kaydedileceği öngörülüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Raporu hazırlayan akademisyenler, 2070'e gelindiğinde yolcuların, kişinin vücut şekline uyum sağlayan biyomimetik duyusal uçak koltukları, doğrudan yolcuların gözlerine yansıtılan optoelektronik uçak içi eğlence ve dijital tatil konsiyerjleri de bekleyebileceğini iddia ediyor.

Yerel dili kavramakta zorlanıyor musunuz? Hiç sorun değil. Raporda öne sürüldüğü üzere, konuşmanızı tercüme edecek ve istediğiniz dilde iletişim kurmanızı sağlayacak bir işitme cihazı kullanabilirsiniz.

Otel konaklamalarının da daha fazla kişiye özel hale gelmesi ve otel odalarının, tam istenen sertlikte önden hazırlanmış yataklara ve ortam sıcaklığına sahip, konukların önceden seçtiği müziğin çaldığı akıllı odalara dönüşmesi bekleniyor.

Uzmanların kristal kürelerine göre, üç boyutlu baskı da konukların varış noktalarına ulaştığında geri dönüştürülebilir tatil kıyafetleri basmalarını sağlarken, üç boyutlu yazıcıdan basılmış otel büfesi yiyecekleri, tatildekilerin yemek israfını azaltırken yemek istedikleri her şeyi basmalarına imkan tanıyacak.

Raporun yazarları dünyaya inşa edilen enerji tasarruflu yeraltı otellerinde de artış yaşanacağını öngörüyor.

Ve eğer bir tatil rotası seçmekte zorlanıyorsanız, rezervasyon yapmadan önce bir yeri deneyimlemenizi sağlayan biyonik ve Meta tatil önizlemelerinin standart hale gelmesi bekleniyor.

Varışta, tarihi sadece bir turist rehberinden dinlemek yerine, gezginler kendilerini tamamen kaptırmak adına Antik Yunan'daki orijinal Olimpiyat Oyunları'nın düzenlendiği yerler gibi tarihi alanlardaki "zaman yolculuğu deneyimlerinde" temas hissi sağlayan kıyafetler giyip sanal gerçeklik gözlükleri takabilecek.

Ve havalimanına çılgınca koşuşturmayı unutun: Gelecekte, elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen hava araçları (eVTOL) olan hava taksileri, yolcuların yüzde 85'ini evlerinden doğrudan terminale taşıyarak terminalle otopark arasında giden havalimanı servisinin yerini alabilir.

Birkbeck College'dan, rapora başkanlık eden Profesör Birgitte Andersen, "Benim işimin merkezinde inovasyon var ve gelişen teknolojiler sayesinde 2070'te seyahat dünyasının çok farklı görüneceği açık" diyor.

Bu raporu bir araya getiren uzmanların detaylı analizleri son derece heyecan verici ve önümüzdeki onlarca yılda seyahatin geleceğini nelerin beklediğini görmek için sabırsızlanıyorum.

EasyJet CEO'su Johan Lundgren ise "Bu raporun sonuçları inanılmaz derecede heyecan verici ve easyJet'in bu tahminlerin birçoğunu, gelecekte tatil yapanlar için gerçeğe dönüştürme yolunda öncülük etmeyi sürdüreceğini göreceğimizi biliyorum" diye ekliyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/travel

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU