Harry'nin kitabının ardından Kate Middleton "Konuşmaya dayalı terapiler herkese yaramıyor" dedi

Galler Prensi ve Prensesi, Sussex Dükü'nün kitabının yayımlanmasından bu yana ilk kraliyet ziyaretini gerçekleştirdi

(AP)

Kate Middleton, Prens Harry'nin çarpıcı açıklamalarla dolu anı kitabı Spare'in (Yedek) yayımlanmasından sadece iki gün sonra, konuşmaya dayalı terapinin herkeste işe yaramadığını iddia etti.

Galler Prensesi, Sussex Dükü'nün skandal açıklamalar içeren anı kitabı kitapçılara geldiğinden beri yaptığı ilk kraliyet ziyaretinde, geleneksel terapi türlerinin herkese fayda sağlamayabileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kitapta, kendi terapi seanslarına atıfta bulunarak, "travma" gibi ifadelerle psikoterapi dilini kullanan Harry, PTSI (Post Traumatic Stress Injury/Travma Sonrası Stres Hasarı) ile ilgili deneyimlerini detaylandırıyor. Hatta Harry, kitabın teşekkür bölümünde kendisine yardımcı olan terapistlere teşekkür ediyor.

Merseyside'daki çeşitli yerleri ziyaret eden William ve Kate, 12 Ocak Perşembe günü sanat temelli terapötik destek sunan Birkenhead merkezli Open Door yardım kuruluşunda birkaç genç yetişkinle buluştu.

William ve Kate, genç yetişkinlerin anksiyete ve depresyon gibi akıl sağlığı sorunlarıyla başa çıkmasına yardımcı olmak amacıyla geliştirilen sanat temelli ilerici terapötik modelleri dinlemek için Open Door'un gönüllüleri, danışmanları ve personeliyle zaman geçirdi.

Ziyaret sırasında Kate, "Müzik yapmak ve bu atölyelere katılmak işe yaradı mı? Kişisel hayatınızı iyileştirdi mi?" diye sordu.

Bir genç bu soruyu, müziği bir araç olarak kullanmanın duygularını ifade etmesine katkı sağladığını söyleyerek cevapladı.

Genç, "Müzik yaparak hissettiklerinizi dışa vurmak, hislerinizi klinik bir atmosferde ifade etmekten daha iyi" dedi

The Sun'ın aktardığı üzere Kate, genci şöyle cevapladı:

Konuşmaya dayalı terapiler bazılarında işe yaramıyor, bunlar herkese göre değil. Terapi yelpazesine sahip olmak çok önemli.

Kate, "Herkes akıl sağlığı hakkında çok daha fazla konuşuyor" diye ekledi.

Akıl sağlığıyla ilgili sık sık olumsuz çağrışımlar oluyor. Fakat bunun ötesine geçip orada daha olumlu alanlar ve deneyimler olduğunu fark edince bununla ilgili konuşma şeklimizi değiştiriyoruz.

Harry'nin ses getiren anı kitabının 10 Ocak Salı günü yayımlanmasından bu yana ilk kez kraliyet görevlerini yerine getiriren Kral, William ve Kate'i halktan kişiler karşıladı.

Aberdeenshire'ın Aboyne kentinde yerel destek gruplarıyla bir araya gelen hükümdar, burada da bir dizi tesisi gezdi.

Kral, William ve Kate'in bu kraliyet gezileri, Spare'in piyasaya sürüldüğü gün 1,4 milyondan fazla kopya satması ve Sussex Dükü'nün de son günlerde iyi bilinen bir dizi TV programına katılmasıyla aynı zamanda gerçekleşti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU