Elon Musk, Anthony Fauci'nin kendi portrelerini duvarına asmasını yorumladı

"Belki de bilime bakmayı seviyordur?"

(AP)

Elon Musk, Anthony Fauci'ye yeniden saldırarak Joe Biden'ın görevden ayrılan Kovid sorumlusunu "ürkütücü" diye nitelendirdi.

Musk, ABD'nin Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde 50 yıldan uzun süre geçiren Dr. Fauci emekliliğinin arifesindeyken yayımlanan bir New York Times portresiyle ilgili bir Twitter paylaşımına yanıt verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hayranlarının çizdiği portreleri ev ofisinin duvarlarında tuttuğunu açıklayan Dr. Fauci, Times'a, daha önce "egomanyak" denerek radikal sağın saldırısına uğramasının ardından kişisel bilgilerini paylaşmada isteksiz olduğunu söyledi.

Musk cuma günü "Ürkütücü" yazdı. Teknoloji milyarderi, "Belki de sadece bilime bakmayı seviyordur?" diye ekledi.

Bu, Twitter CEO'sunun 82 yaşındaki bulaşıcı hastalıklar uzmanına yönelttiği bir dizi kişisel sataşmanın en sonuncusuydu.

Musk bu hafta, "Yeni Twitter politikası, bilimin mantık çerçevesinde sorgulanmasını da mutlaka içerecek şekilde, bilimi takip etmektir" diye bir tweet attı.

Geniş kesimlerce Dr. Fauci'ye yönelik bir hakaret olarak yorumlanan bu gönderi Musk'ın, zamirlerinin "Yargılayın/Fauci'yi" olduğunu belirterek transfobik bir yorumda bulunmasının ardından geldi.

 




*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU