Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı’ndan Türkiye ziyareti

Şura Meclisi Başkanı, Mustafa Şentop'un davetine icabet ediyor

Fotoğraf: AA

Suudi Arabistan Şura Meclisi Başkanı Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al eş-Şeyh, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un davetine icabet ederek, bugün Şura Meclisi’nden bir heyetin başkanlığında Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Şura Meclisi Başkanı, ziyaret öncesinde düzenlediği basın toplantısında Suudi Arabistan ve Türkiye’nin yanı sıra iki kardeş halkı birbirine bağlayan tarihi ilişkilere övgüde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al eş-Şeyh, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kral Selman ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüşmelerde bulunduğu Suudi Arabistan ziyaretinin ardından, Veliaht Prens’in gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin sonuçlarına dikkati çekti.

Şura Meclisi Başkanı, söz konusu ziyarette Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki işbirliğini daha geniş boyutlara taşımak amacıyla, iki ülkenin meclisi arasında toplantılar ve sürekli iletişimi etkinleştirme yoluyla Şura Meclisi ile TBMM arasındaki parlamenter ilişkileri geliştirme yollarının ele alınacağını bildirdi.

Dr. Abdullah bin Muhammed bin İbrahim Al eş-Şeyh başkanlığındaki heyette, Abdulmuhsin bin Muhammed el-Munif, Dr. Abdulaziz bin Salama el-Calud, Dr. Aişa Bint Ali Arişi, Dr. Amira bint Ahmed el-Caferi gibi Şura Meclisi üyeleri de yer alıyor.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU