Steven Spielberg, favori Martin Scorsese filmini açıkladı

Spielberg, "Herkesin favori bir Scorsese filmi vardır. Benimki bu" dedi

Bugüne kadar Steven Spielberg (solda) üç, Martin Scorsese ise bir Oscar ödülü aldı (Reuters)

Steven Spielberg, en sevdiği Martin Scorsese filminin Sıkı Dostlar (Goodfellas) olduğunu söyledi.

Scorsese'nin 1990 yapımı popüler suç-dram filmi, İrlanda-İtalya mafyasının bir üyesi olan Henry'yle (hayatını kaybeden Ray Liotta) iki dengesiz arkadaşı Jimmy (Robert de Niro) ve Tommy'nin (Joe Pesci) küçük suçlardan vahşi cinayetlere doğru ilerleyişini anlatıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Spielberg, Variety için kaleme aldığı yeni yazısında yönetmenin Sıkı Dostlar'ına dair "Bu epik sinema şaheserini kaç kez izlediğimi unuttum" dedi.

Jaws'un yönetmeni, filmde "arka planda kalan performansın bulunmadığını" söyleyerek De Niro, Pesci ve Liotta'nın "sinema tarihinin en iyi oyuncu kadrolarından biri" olduğunu belirtti.

Bu artık 2 saat 26 dakika boyunca oturup suçluluk hissettiren zevk olmaktan ziyade, birden fazla hikayenin, zaman akışının, şok edici şiddetin ve şiddetli mizahın nefes kesici şekilde dengelenişini görmek isteyen tüm film yapımcısı adayları için bir ustalık dersi.

Spielberg, filmi "sadece usta işi kurgusuyla yarattığı sarhoş edici enerjisiyle" değil, aynı zamanda "Gençlik Yılları'ndan (American Graffiti) bu yana 'needle drop' tekniğini en iyi kullanan film olması" ve "Çifte Tazminat'tan (Double Indemnity) bu yana en iyi sözlü anlatıma sahip olmasıyla" da övdü.

Yönetmen, "Herkesin favori bir Scorsese filmi vardır" dedi ve "Benim için en iyisi bu" diye devam etti.
 

Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino ve Joe Pesci Sıkı Dostlar'da (Warner Bros)
Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino ve Joe Pesci, Sıkı Dostlar'da (Warner Bros)


80 yaşındaki Scorsese, onlarca yıllık kariyeri boyunca 89'dan fazla film çekse de sadece Köstebek (The Departed, 2006) ona En İyi Yönetmen dalında Oscar kazandırdı.

Son dönemde, ünlü yönetmenin 2019'da yaptığı olumsuz yorumlar, süper kahraman filmlerinin sanat olarak meşruiyeti konusunda süregelen tartışmaları bir kez daha alevlendirdi.

Stephen Graham, The Independent'a verdiği bir röportajda Scorsese'nin Marvel filmlerini eleştirme "hakkını" savunarak, "O Marty. Marty ne isterse söyleyebilir" demişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU