Avatar: Son Hava Bükücü, James Cameron'ın Avatar'ı yüzünden adını değiştirmek zorunda kalmış

Nickelodeon'ın animasyon dizisi, Cameron'ın filminden 4 yıl önce başlamıştı

(Nickelodeon/20th Century Studios)

James Cameron'ın Avatar film serisiyle ilgili her zaman büyük planları varmış gibi görünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Aslında Cameron, gişede 2,9 milyar dolar kazanarak dünya çapında tüm zamanların en çok hasılat yapan filmi Avatar'ın isim haklarını çok önceden, 2009'daki ilk gösteriminden 5 yıl önce almıştı.

Anlaşılan o ki Cameron'ın ileri görüşlülüğünün Nickelodeon'ın popüler animasyon dizisi Avatar: Son Havabükücü (Avatar:⁠ The Last Airbender) için sonuçları olmuş.

Dizinin yönetmeni Giancarlo Volpe yakın zamandaki bir tweetinde, "2004'te dizimizin adını Avatar'dan Avatar: Son Havabükücü'ye değiştirmemiz gerektiğini öğrendik çünkü James Cameron çoktan Avatar adlı bir filmin haklarını almıştı" diye açıkladı.

Volpe esprili bir dille, "Şimdi [Cameron'ın] devam filminin adı Suyun Yolu. Üçüncü bölümün adı Ateş Bükme Ustaları olursa isyan ederiz" dedi.

Bu tweetinde Volpe, su elementinin dizide oynadığı önemli role atıfta bulunuyor. Şimdiyse Cameron'ın yakında vizyona girecek Avatar: Suyun Yolu adlı (Avatar: The Way of Water) devam filminin temel taşını su oluşturuyor.

The Independent, yorum almak için Cameron'ın temsilcisiyle temasa geçse de henüz yanıt alamadı.

Cameron'ın orijinal Avatar'ı 2009'da prömiyerini yapmış olsa da yönetmen filmi 1994'te geliştirmeye başlamıştı.

Sinemacı, filmi aslında 1997 tarihli hit filmi Titanik'ten (Titanic) sonra yönetmeyi planlasa da film için ihtiyaç duyduğu hareket yakalama teknolojisi beklediği kadar hızlı ilerlemedi.

 


Bu yüzden 2006'ya kadar filme resmen başlanmadı.

Şimdi, 13 yıl sonra, uzun zamandır beklenen devam filmi Avatar: Suyun Yolu nihayet 16 Aralık'ta sinemalarda gösterime giriyor.

6 Aralık Salı günü, filmin resmi gösterimi öncesinde medya mensupları Londra'daki galaya davet edilmişti. Sosyal medyada eleştirmenler Cameron'ın devam filmini şimdiden bir "zafer" olarak övüyor.

Bu övgüler, devam filmini "şaşırtıcı bir başarı" diye nitelendirerek Cameron'ı "gücünün zirvesinde bir usta" olarak selamlayan Pinokyo'nun (Pinocchio) yönetmeni Guillermo del Toro'nun övgülerini yansıtıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU