ABD'de Burger King cinayeti zanlısı, kendisini İsa ve Nelson Mandela'ya benzetti

Winston Glynn, hapishaneden verdiği röportajda masum olduğunu savunsa da soygun kurbanı Kristal Bayron-Nieves'in ailesi, aleyhindeki delillerin çok güçlü olduğunu söylüyor

Winston Glynn, hapishaneden verdiği röportajda Burger King kasiyeri Kristal Bayron-Nieves cinayetini inkar etti (Facebook)

ABD'de 100 dolar çalarken bir Burger King kasiyerini sebepsizce öldürmekten hakkında dava açılan Harlemli bir adam, hapishaneden verdiği röportajda kendisini İsa ve Nelson Mandela'yla kıyasladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

31 yaşındaki Winston Glynn, Rikers Island'daki hücresinden New York Post'a yaptığı açıklamada, yasal suçlamalarla ilgili masum olduğunu söylerken, öfkeyle tazminattan bahsetti ve Amerika'nın "yanacağını" iddia etti.

Glynn, Post'a yaptığı açıklamada, "Nelson Mandela'ya ne oldu, İsa'ya ne oldu? (Onlar) masumdu" dedi.

Ben lider ve onun gibi şeyler olmak istiyorum. Birçok insan kıskanıyor, biliyorsunuz.

Glynn ocakta, East Harlem'deki 116. Cadde'de bir Burger King'e giren maskeli bir silahlı saldırganın 19 yaşındaki Kristal Bayron-Nieves'i vurarak öldürmesinden günler sonra tutuklanmıştı.

New York Şehri Polis Departmanı, şüphelinin para istemeden önce, 59 yaşındaki restoran müdürü de dahil iki kişinin kafalasına tabancayla vurduğunu belirtmişti.

Daha üç hafta önce gece vardiyasında çalışmaya başlayan Bayron-Nieves, saldırgana kasadan 100 dolar vermişti. Polis, kadının göğsünden vurulduğu sırada ikinci bir kasayı açmaya çalıştığını söylemişti.

Polis, Brooklyn'in Bedford-Stuyvesant mahallesine metroyla kaçan silahlı saldırganın izini sürmek için güvenlik kamerası görüntülerini kullanmıştı.
 

Kristal Bayron-Nieves
Kristal Bayron-Nieves, ocakta New York'un East Harlem mahallesindeki Burger King'de çalışırken vurularak öldürüldü (Facebook)


Görüntülerde şüphelinin silahlı saldırıdan yaklaşık bir saat önce bir büfeden kartla alışveriş yaptığı da görülüyordu.

Glynn'i birkaç gün sonra mahalledeki bir dairede tutuklayan polis, iddiaya göre yakındaki bir çöp konteynırında saldırgana ait kıyafetler de bulmuştu.

Daha önce Glynn, soygunun gerçekleştiği Burger King'de çalışmıştı. Birinci derece cinayet ve diğer yasal suçlamalarla Glynn'e dava açıldı.

Bayron-Nieves'in kederli ailesi The Post'a, genç kadının ölümünden Glynn'in sorumlu olduğundan emin olduğunu söyledi.

Annesi Kristie Nieves Post'a yaptığı açıklamada "Aleyhinde çok fazla kanıt var" dedi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU