Skandallarla gündeme gelen Ezra Miller hakkında yeni iddia: "Kendini mesih sanıyor"

"Sette kendisinden İsa diye bahsediyordu"

Ezra Miller, Saksı Olmanın Faydaları ve Kevin Hakkında Konuşmalıyız gibi filmlerde de oynamıştı (Reuters)

Son dönemde çeşitli skandallarla gündeme gelen 29 yaşındaki Ezra Miller'ın yakın arkadaşları, ünlü oyuncunun kendini mesih sandığını söyledi.

Miller geçen haftalarda yaptığı bir açıklamada "karmaşık akıl sağlığı sorunları" yaşadığını ve tedavi göreceğini duyurmuştu.

Vanity Fair'e konuşan arkadaşları ünlü oyuncunun psikolojisinin ebeveynlerinin 2019'da boşanmasıyla kötüye gittiğini belirtti.

Miller ilk olarak 2020'de İzlanda'da bar çıkışında bir kadının boğazını sıktığı görüntülerle gündeme gelmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun ardından ünlü oyuncuya geçen aylarda hırsızlık, istismar, bir çocuğu ve annesini alıkoyma gibi suçlamalar yöneltildi.

O dönem Miller'ın, ünlü oyuncunun sıradaki mesih olduğunu düşünen Jasper Young Bear adında bir ruhani akıl hocasına gittiği ve bu kişinin Miller'a "Masonlar seni öldürmek için şeytan gönderiyorlar" dediği belirtildi.

Kaynaklar, Miller'ın sette kendisinden "İsa" ya da "şeytan" diye bahsettiğini söyledi.

Karıştığı suçlamaların ardından Miller'ın başrolünde yer aldığı DC film serisi The Flash'in de geleceği belirsizdi. Yakın zamanda filmin son olaylara rağmen gelecek yıl gösterime gireceği duyuruldu.

Set arkadaşları ise Miller'ın oynadığı Flash karakterini İsa'ya benzettiğini ve "Tıpkı onun gibi çoklu evrenleri bir araya getiren kurtarıcı" olarak gördüğünü ifade etti.

Bir kaynak şu ifadeleri kullandı: 

Çoklu evrenlerden ve mesih olarak buradaki görevinden konuşuyordu. Ruhani pratiğinin insanlarla birlikte olmak olduğunu söylüyordu. Partilemekten bahsediyordu yani. İzlanda'dayken kontrolden çıktı.

Miller son aylarda ateşli silahlar, uyuşturucu ve şiddet iddialarını içeren bir dizi rahatsız edici olayla ilişkilendirilmişti.

Temmuzda, Tokata Iron Eyes isimli 18 yaşındaki Amerikan yerlisi genç kadının ebeveynleri, ünlü oyuncunun kızları üzerinde "tarikat benzeri" bir tahakküm kurmak için şiddet ve uyuşturucu kullandığını söylemişti.

Başka bir olayda da Miller'a, ABD'nin Vermont eyaletinin Stamford şehrindeki bir eve hırsızlık suçundan dava açılmıştı.

Ünlü oyuncu geçen ay yaptığı açıklamada "hayatının yoğun krizlerle dolu bir döneminde olduğunu" söyledi.

Miller, gelecek ay davası devam eden suçlamalar için hakim karşısına çıkacak.

 

Independent Türkçe, HuffPost, VanityFair

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU