Adaylığını açıklayan Trump'a eski destekçilerinden yanıt: Kapa lanet çeneni

Muhafazakar yorumcu Ann Coulter, "Sen Cumhuriyetçi bir Temsilciler Meclisi ve Senato'yla şansını denedin" diye yazdı

(AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın salı günü ABD'nin Florida eyaletine bağlı Palm Beach'teki konutunda başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından, en sesi çıkan ve en kötü şöhretli destekçilerinden bazıları Trump'ın üçüncü bir başkanlık kampanyası başlatma kararına kesinlikle katılmadığını açıkça ifade ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump, senato koltukları, vali konakları ve Dışişleri Bakanlığı ofisleri gibi yüksek kademe yarışlarda desteklediği birçok adayın 2022 ara seçimlerinde kendi yarışlarını kazanamayarak, ocaktaki 118. Kongre toplantısında Cumhuriyetçilerin Senato üzerindeki kontrolüne mal olmasından sadece bir hafta sonra adaylığını ilan etti.

Trump'ın desteklediği üç Senato adayı Demokrat Partili rakiplerine karşı kaybederken, bunlardan biri de Demokrat Partili John Fetterman'a yenilerek Cumhuriyetçi Parti'nin Senato'yu yeniden ele geçirme şansına sahip olmak için ihtiyaç duyduğu koltuğu kaybetmesine neden olan eski televizyon programı sunucusu doktor Mehmet Öz'dü.

Zamanında, In Trump We Trust (Trump'a Güveniyoruz) başlığıyla eski başkanı destekleyen bir kitap kaleme alan muhafazakar köşe yazarı Ann Coulter, Gaziler Günü'nde Twitter'da Trump'ı adaylığını açıklamamaya çağırarak birçok eski destekçisinin tavrını belirledi.

"Sen Cumhuriyetçi bir Temsilciler Meclisi ve Senato'yla şansını denedin. İç politikayı damadına ve Gary Cohn'a verdin. Dış politikayı damadına ve ona 2 milyar dolar veren bir ülkeye verdin" diye yazan Coulter, Trump'ın "sonsuza dek lanet çenesini kapaması" gerektiğini ekledi.

 


Beyaz milliyetçi podcast sunucusu Nick Fuentes, Telegram'da yazdığı yazıda Trump'ın duyuru konuşmasını "tam bir fiyasko" diye nitelendirerek eski başkanın açıklamalarında "büyük teknoloji şirketlerinin sansürü" diye tanımladığı konuyu açmamasından şikayet etti.

6 Ocak'ta Kongre Binası'na yönelik saldırıya dönüşen protestoların düzenlenmesine yardım eden Trump yanlısı isimlerden biri olan, radikal sağcı fenomen ve "Stop the Steal" (Hırsızlığı Durdurun) organizatörü Ali Alexander, kendi Telegram kanalında Trump'ın salı günü "yorgun" göründüğünü belirtti.

Radikal sağcı bir diğer fenomen, Human Events'in sahibi Will Chamberlain ise Twitter'da Trump'ın konuşmasının "düşük enerjili" olduğunu yazdı.

Chamberlain, "Bu 2016'daki Trump değil" dedi.

Sesi... yaşlı geliyor.

 

Bu haber 21 Kasım 2022'de düzeltilmiştir. Daha önce Trump'ın desteklediği adayların büyük çoğunluğunun ara seçimlerde koltuklarını kazanamadığı yazıyordu, fakat durum bu değildi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU