Muhalefetten Amasra Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı Yıldız'a tepki

HDP'li Serpil Kemalbay Pekgözegü, "Soma katliamının sorumlusu o zamanki Enerji Bakanı, bugün bu komisyonun başına getirilerek katliamlar normalleştirilmeye çalışılıyor" dedi. CHP'li Beko ise Yıldız'ın sorularına yanıt almalarına izin vermediğini kaydetti

Fotoğraf: AA

HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay Pekgözegü, HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanonğlu ile Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonunun çalışmalarını eleştirdi.

Komisyon çalışmalarının hatalı başlatıldığını ileri süren Pekgözegü, "Soma katliamının siyasi sorumlusu o zamanki Enerji Bakanı, bugün bu komisyonun başına getirilerek katliamlar normalleştirilmeye çalışılıyor" dedi.

thumbs_b_c_cfc31abe18ebfe5a44f6aea03b375d60.jpg
Serpil Kemalbay Pekgözegü​​​​​​​ Fotoğraf: AA

AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız'ın zamanı kısıtlayan, muhalefet milletvekilleri üzerinde baskı kurmaya çalışan otoriter bir yönetim anlayışıyla komisyonu yönettiğini kaydeden Pekgözegü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Adnan Ertem'in sorulara cevap vereceği esnada, interaktif bir şekilde gelişen soru cevap kısmına Komisyon Başkanı Yıldız'ın müdahalede bulunduğunu iddia etti. 

Pekgözegü, Yıldız'ın Bakan Yardımcısı Ertem'e, milletvekillerinin sorularını cevaplaması için sadece 10 dakika süre verdiğini söyledi.

08_Nisan_14kasim_25_AA-29392989.jpg
Taner Yıldız Fotoğraf: AA

Beko: Yıldız, bürokratların yanıt vermesini engelledi

Öte yandan  CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da Amasra Maden Kazası Araştırma Komisyonuna katılan bürokratlara sorular yönelttiklerini ancak Komisyon Başkanı Yıldız'ın engellemesi nedeniyle sorularına yanıt alamadıklarını kaydetti.

Kani Beko, "Dün komisyonda çok önemli, çok hayati sorular sorduk fakat bir türlü cevabını alamadık. Saray, komisyon başkanına talimatını verdi, komisyon başkanı da bakan yardımcısına talimatını verdi ve sonuç olarak sorduğumuz soruların cevabını alamadık. Sorduğumuz soruların cevabını alamazsak, TBMM'de gerçekten bir maden yasasını çıkaramazsak önümüzdeki dönemde madenlerde yaşanacak iş cinayetlerini durdurabilir miyiz?" diye konuştu.

a0bkZjw7.jpg
Kani Beko: Arkadaşlarımızın ölmesini istemiyoruz. Fotoğraf: Twitter

Türkiye'nin Avrupa'da "iş cinayetlerinde" birinci sırada olduğunu ileri süren Beko, "Önümüzdeki dönemde madenlerde, iş cinayetlerinde arkadaşlarımızın ölmesini istemiyoruz" dedi.

Beko, komisyondaki tutumunu beğenmediğini belirttiği Yıldız'ın, komisyona katılan bürokratlara, soruların yazılı cevaplanmasını tavsiye etmesini doğru bulmadığını söyledi

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU