Donald Trump'ın eski danışmanı, "tüm Fauci ailesini" tehdit etti

Steve Bannon, ara seçimlerden sonra Dr. Fauci'nin tüm ailesinin "avlanacağını" söyledi

(AFP)

Donald Trump'ın eski danışmanı Steve Bannon, Anthony Fauci'ye yönelik bir tehditte bulunarak, ABD Başkanı'nın baş tıbbi danışmanının ve tüm ailesinin gelecek ay yapılacak ara seçimlerden sonra "acı çekeceğini" söyledi.

Bannon, pazar günü kendisinin War Room podcast'inde, "8 Kasım'da Demokrat Parti'yi ulusal bir siyasi kurum olarak yok edip rejimi gerçekten sona erdirdiğimizde, avlananlar avcı olacak. Tüm Fauci ailesi soruşturmalara hoş geldin diyecek. Tüm aile" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Podcast'ten bir bölüm, avukat ve analist Ron Filipkowski tarafından Twitter'da paylaşıldı.

Bannon, "Hatırlayın War Room, sıkı durun, [FBI Direktörü] Christopher Wray ve Anthony Fauci hakkında zamanlarının geldiğine dair yaptığım yorumlar nedeniyle Twitter'dan çıkarıldı... War Room hesabını Twitter'dan çıkardılar. Tüm bunlar yüzünden hepsi misillemeyle karşı karşıya kalacak, bu büyük bir hamle" dedi.

Geçen hafta Washington'daki bir federal yargıcın, Temsilciler Meclisi'nin seçilmiş 6 Ocak komitesinin celbine uymayı reddetmesi nedeniyle Bannon'ı Kongre'ye saygısızlık suçundan 4 ay hapis ve 6 bin 500 dolar para cezasına çarptırmasından birkaç gün sonra Dr. Fauci'yi hedef alan bu yorumlar geldi.

Bannon, Dr. Fauci'ye ilk kez çıkışmıyor.


Yakında görevinden ayrılacak olan Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü, Kovid pandemisi sırasında Bannon ve diğer bazı sağcı yorumcuların saldırılarına bolca maruz kalmıştı.

Kasım 2020'de Bannon, Donald Trump'ın ikinci döneminin Dr. Fauci ve Wray'in kesilmiş kafalarının "bir uyarı mahiyetinde" Beyaz Saray'da sergilenmesiyle başlaması gerektiğini söylemişti.

Bannon, "Şimdi aslında bir adım daha ileri gitmek istiyorum ama Başkan'ın iyi kalpli ve iyi bir adam olduğunun farkındayım" demişti.

Aslında Tudor İngilteresinin eski zamanlarına geri dönmek isterdim, kelleleri mızraklara geçirirdim, doğru, onları federal bürokratlara bir uyarı mahiyetinde Beyaz Saray'ın iki köşesine koyardım. Ya programa uyarsınız ya da gidersiniz, oyun oynamayı bırakmanın zamanı geldi.

Kovid konusundaki halk sağlığı önlemlerine karşı çıkan Trump destekçileri ve aşırı sağcı grupların tehditleri nedeniyle, Fauci'nin Nisan 2020'den bu yana bir güvenlik ekibi var.

 

* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: İpek Uyar

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU