Yeni Zelanda Başbakanı Ardern'i ölümle tehdit eden kişinin hapis cezası bozuldu

Michael Cruickshank, saldırgan e-postalar için "Çok sarhoştum, gönderdiğimi hatırlamıyorum" demişti

Ardern'e yönelik tehditlerin son üç yılda neredeyse üç katına çıktığı bildirilmişti (Reuters)

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'i ölümle tehdit eden e-postalar gönderdiği için bir yıl hapis cezası alan Michael Cruickshank hakkındaki karar bozuldu.

Çarşamba günü yapılan duruşmada, "sarhoş olduğu için e-postaları gönderdiğini hatırlamadığı ve niyetinin karşı tarafa zarar vermek olmadığı" gerekçesiyle Cruickshank hakkındaki hapis kararının iptal edildiği belirtildi.

Duruşmada sanık hakkında martta verilen hapis kararının "adli hata" olduğu ifade edildi.

2019-2020'de 4 aylık bir dönemde hükümet yetkililerine 88 e-posta gönderen Cruickshank, çalışanları "terörist, köle tüccarı ve suçlu" olarak nitelemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu e-postalardan ikisi doğrudan Ardern'e yönelik tehditler içeriyordu.

Cruickshank, 20 Ocak 2020'de gönderdiği e-postada "Devlet onaylı terörizmi desteklemeye devam eder ve bana karşı savaş açarsan seni bizzat bu gezegenden silerim" ifadelerini kullanmıştı.

Bundan yarım saat sonra yine başbakana gönderdiği e-postada Cruickshank, "Kafanı uçuracağım" demişti.

Sanık, polise verdiği ifadede "sarhoş olduğunu, e-postaları gönderdiğini hatırlamadığını ve ciddi bir niyetinin olmadığını" söylemişti.

Bu yıl martta Auckland Bölge Mahkemesi'nde görülen davada Hakim Brooke Gibson, tanığın savunmasını kabul etmeyerek kendisine bir yıl hapis cezası vermişti.

Cruickshank'ın 1995'te geçirdiği bir kaza sonrası devletten yeterli desteği alamadığı için kurumlara öfkeli olduğu da bildirilmişti.



Independent Türkçe, Guardian, 1News

DAHA FAZLA HABER OKU