Kılıçdaroğlu Roboski Katliamı'nda hayatını kaybedenlerin aileleriyle buluştu: Bu olayı aydınlatacağıma söz vermek için geldim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Anneler evlat acısı ile hâlâ ama hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar bizden. Biz bu adaleti sağlayacağız" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Aralık 2011’de Roboski Katliamı’nda yaşamını yitiren 34 kişinin yakınlarını Şırnak’ta ziyaret etti. 

Ziyaret ettiği evin girişinde kabalalık bir grup tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, aileler ile yaklaşık iki saat görüştü, onları dinledi.

"Biz bu adaleti sağlayacağız"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kılıçdaroğlu, ziyaretinin ardından; şunları söyledi:

28 Aralık 2011 tarihinde, burada çok acı bir olay gerçekleşti. 34 evladımızı kaybettik. Bunların 18’i, 18 yaşından küçüktü. Acı halen dinmiş değil. Eğer ülkeye adalet gelecekse bu acının dindirilmesi lazım. Olayın aydınlatılması lazım.

Bu olayı aydınlatacağıma dair söz vermek için buraya geldim. Adalet olmalı, olay aydınlatılmalı. Olay aydınlatıldıktan sonra ancak helalleşme olabilir. Ölenler geri gelmeyecek, ben bunun farkındayım. Hepimiz de biliyoruz zaten. Ama bir şekliyle annelerin acılarının dindirilmesi lazım. Anneler evlat acısı ile hâlâ ve hâlâ yaşıyorlar ve adalet istiyorlar, bizden.

Biz bu adaleti sağlayacağız. Adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Eğer adaleti sağlarsanız o zaman toplumda kucaklaşmayı, toplumda huzuru, barışı sağlamış olursunuz. Aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmüyor ve sönmeyecek.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU