Kılıçdaroğlu'ndan KPSS açıklaması: Bakanlığa da bunun için gitmiştim

"Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz"

MEB binasına alınmayan Kılıçdaroğlu'nun gerçekleştirdiği basın toplantısından. (Fotoğraf: CHP)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu, şaibe iddialarıyla gündemde olan 2022 KPSS için kısa bir açıklama yaptı.

CHP lideri, Twitter hesabından paylaşımı yaptı:

KPSS ile ilgili yorum yapmıyorum çünkü sınavın şaibesi bir yana, mülakatlar zaten şaibeli, haliyle sonuçlar kesin şaibeli. Bakanlığa da bunun için gitmiştim. Sarayın kendi şaibesini çözme şovuna ise sadece gülüyorum. Merak etmeyin, birkaç ay sonra kökten çözeceğiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hafta sonu gerçekleşen KPSS’nin ardından bir yayınevinin soruları ile sınavda çıkan bazı soruların aynı olması tartışma yaratmıştı. ÖSYM konu hakkında “iddialar asılsız” görüşünü savunurken gece yarısı yayımlanan bir kararname ile kurumun başkanı Halis Aygün görevden alınmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun MEB'e ziyareti

CHP lideri, geçen yıl aralık ayında Milli Eğitim Bakanlığı'na gitmiş, ancak kapılar Kılıçdaroğlu'na açılmamıştı. Ana muhalefet lideri, alınmadığı MEB binası önünde özetle şu açıklamayı yapmıştı:

Dün, bir feryadı dile getirdim. KPSS'den 80, 90, 95 puan alan evlatlarımızın mülakatlarda elendiğini gördüm. Onlarla konuştum. Yazıktır, günahtır bu memlekete. Gencecik evlatlarımıza yazıktır günahtır. Daha düne kadar mülakatlarda artı 3 eksi 3 aralığında puan verilecektir şeklindeki uygulama neden terk edildi? Kimin talimatı ile terk edildi? TÜGVA'dan TÜRGEV'den gelen listeler üzerine mi bu karar alındı? Büyük haksızlık var. Bir anne babanın evladını üniversiteye nasıl hazırladığını bilmeyen var mı? Haksızlık karşısında vicdanı sızlayan 84 milyon adına sesleniyorum. Haksızlık var hukuksuzluk var. Bir feryat var.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU