Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, Malezya'da sansüre takıldı

Pek çok kişi filme bilet aldıktan sonra karar duyuruldu

Serinin 4. filminde Thor, "Tanrı Kasabı" Gorr'a karşı savaşıyor (Marvel)

Marvel Sinematik Evreni'nin en yeni filmi Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü'nün (Thor: Love and Thunder) Malezya'da gösterime girmeyeceği duyuruldu.

Ülkenin en büyük sinema zinciri Golden Screen Cinemas (GSC), önce gösterimi iki hafta ertelenen filmin hiçbir zaman vizyona girmeyeceğini bildirdi.

GSC'nin Twitter'daki açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Değerli müşterilerimiz, Disney'in Marvel filmi Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü'nün Malezya'da gösterime girmemesine karar verdiğini size bildiriyoruz. Sabrınıza minnettarız, sebep olduğumuz sorunlar için özür dileriz.

Pek çok Malezyalı, biletleri önden satışa sunulan filmi izlemek için yerini ayırtmıştı.

 

 

Filmin gösterime girmeme nedeni resmi olarak açıklanmasa da vatandaşlar Marvel ve Disney'in Malezya'nın sansür taleplerini uygulamayı reddederek bu kararı verdiğini düşünüyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haziranda gösterime girmesi planlanan Oyuncak Hikayesi (Toy Story) spinoff'u Lightyear da ülkede yayımlanmamıştı. Ülkenin sansür ofisinin (LPF) filme gösterim lisansı verebilmek için Disney'den homoseksüel öpüşme sahnesini atmalarını istediği, Disney'in de bunu reddettiği bildirilmişti.

Mashable'ın haberine göre son filmdeki Thor'un tamamen çıplak sahnesi ve homoseksüel ilişki referansları, ülkenin sansür politikasına takılmış olabilir. 

8 Haziran'da gösterime giren Taika Waititi'nin yönettiği Thor: Aşk ve Gök Gürültüsü, şimdiye kadar dünya çapında 685 milyon dolar hasılat yaptı.

Malezya'nın büyük sinema zinciri GSC'nin kaybıysa bir filmin daha gösterimden çekilmesiyle büyüyor. GSC'nin 2017-2019 döneminde yıllık 77 milyon dolar olan geliri, Kovid-19 sebebiyle 2021'de 3,72 milyon dolara düştü. 

 

Independent Türçe, Variety, Mashable

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU